kalambo Creative Commons License 2008.01.08 0 0 25
A HTCC csoport tovább bővült a Tele2 magyarországi érdekeltségével

A szolgáltatásait Invitel márka alatt nyújtó Hungarian Telephone and Cable Corp. (AMEX: HTC), vezető alternatív telekommunikációs szolgáltató 2007 júliusában állapodott meg a svédországi székhelyű Tele2 magyarországi üzletének megvásárlásáról. A Gazdasági Verseny Hivatal októberi, az ügyletet jóváhagyó döntését követően a HTCC a mai napon sikeresen lezárta a tranzakciót. A Tele2 Magyarország a közeljövőben különálló vállalatként működik tovább.

A Hungarian Telephone and Cable Corp. a mai napon bejelentette, hogy lezárult a svédországi székhelyű Tele2 magyarországi leányvállalatának felvásárlása. A Tele2 Magyarország vételára 4 millió eurós (megközelítőleg 5.7 millió dollár) cégértéken alapul és készpénzben került kifizetésre. A megegyezés szerint a vételárat a Tele2 Magyarországnak a tranzakció lezárásakor kalkulált nettó tartozásai és nettó forgótőke állománya összegével korrigálták.

A HTCC így már több mint 1 millió ügyfelet szolgál ki Magyarországon. Az újonnan szerzett előfizetői bázis számára további, a Tele2 által eddig nem nyújtott szolgáltatások, különösen a DSL szélessávú internet is könnyen hozzáférhetők lesznek. A Tele2 a közeljövőben egyelőre a csoporttól különállóan, továbbra is Tele2 néven működik majd. A HTCC csoport célja ebben az esetben is a folyamatok teljes integrációja, így a Tele2 név belátható időn belül eltűnik, a szolgáltatások pedig Invitel márkanév alatt lesznek majd elérhetőek. A Tele2 Magyarország 2006-os árbevétele 10.7 milliárd forint (megközelítőleg 61 millió dollár).

A felvásárlás lezárását kommentálva, a HTCC elnök-vezérigazgatója, Martin Lea a következőket mondta: „Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a Tele2 Magyarország felvásárlása tovább erősíti pozíciónkat a magyar vezetékes távközlési piacon. Az akvizíció összhangban van stratégiánkkal, amely szerint a továbbiakban is nyitottak vagyunk hasonló, a HTCC részvényesei számára értéket hozó lépésekre a magyar és romániai piacokon.”

http://www.invitel.hu/portal/hu/hirek/article.0032