ede111 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 75
Üdv a topiknyitónak, és mindenki másnak!
Valamikor (2005) én is egy Quicksilver 285kadet s csónakkal+5le Suzuki jártam az Adriát Vir sziget környékén. Azon a nyáron több mint 100 órát "hajóztam" idönként 10-20 km-re is eltávolodva a bázistól.
Persze az előirt papirokkal nem rendelkeztem-akkor ugy tudtam nem kell arra a testre- . Azóta sok 100 órát hajóztam-igaz átnyergelve egy komolyaBB gépre- azt tapasztaltam, a vizirendőrség a szigeteken belül nem a turistákat abajgatja, különösen nem a kis gumikat.
Persze ha valami gond , baj van,érhet kellemetlen meglepetés, ezért jobb kiváltani a papirokat, . Nem egy ökör ára a kis gépre, nagyobbra már huzósabb, pl. nekem 1600 kuna.
A "hajo" egy személlyel vigan siklásban közlkedett, még a Velebit csatornán is száguldoztam vele, a Virt meg sokszóor megkerültem. Fontos a hullámmentes viz, már a kis hullámok is dobálnak keményen siklásban. Akkor csak vizet túrva lehet közlekedni.
4 személlyel is vigan mentünk vele, sokszor elhajoztunk a hid melletti kis szigetre(Skolic) BMW P. gondolom tudja hol van, s persze PItyy is.
Mellettem még kb 35-40 kg-os gyermekkel-ügyes helyezkedéssel-átment siklásba, késöbb sokat segitett a kint vásárolt gázkar hosszabitó. Le lehetett ülni az ülésre, vagy az elejébe, villámgyorsan átment siklásba.
6le motorral szerintem 2 felnőttel siklik, sima vizen élvezetesen lehet hajókázni vele, s persze kevés benzinnel... Kis hajó kevés benzin,,,nagy hajó sok benzin... mint a klasszikus mondás .. üdv ,,ede