turistvan Creative Commons License 2008.01.08 0 0 89
I. KÖZÉLET

1. Szemléletváltást! (Frissesség, tetterő)
A jelenlegi megkövesedett közéleti viszonyok helyett új, kötöttségektől mentes, fiatalos gondolkodás mentén, de felelősséggel kell vezetni a várost. A „hogyan lehet megoldani a feladatokat” szemléletmód kell, hogy felváltsa a jelenlegi bürokratikus hozzáállást.

Hogyan lehet megoldani: hitel, kötvény, Fb. tagságok, ingatlanok megszerzése magántulajdonban, régi vezetők félreállítása....

2. Összefogást Bajáért! Békejobbot mindenki felé!
A helyi várospolitikának mindig a bajai emberek jobb boldogulásáról, közérzetük javításáról kell szólnia. A bajai munkavállalókról és munkanélküliekről, a bajai vállalkozókról, aktív korúakról, nyugdíjasokról és nem utolsó sorban a fiatalokról.
E cél érdekében békejobbot nyújtunk mindenki felé, és a lehető legszélesebb társadalmi bázison nyugvó helyi politikai együttműködés kialakítására törekszünk! Szakítani fogunk a folytonos konfrontációra és a mindenkori ellenzékkel szembeni erőpolitizálásra épülő eddigi városvezetési stílussal!

Szakítottak: kórházigazgató, komunnális kht. igatgató, jegyző, aljegyző és még lehetne sorolni.

3. Tiszta lapot!
Tiszta lappal indítjuk a város polgári gondolkodás szerinti kormányzását! A településépítő jövővel kívánunk foglalkozni, győzelmünk esetén tehát nem lesz reváns, leszámolás, tisztogatás, bosszúhadjárat!

Jelenleg: tisztogatás, bosszúhadjárat, leszámolás folyik.

4. Őszinte helyi politikát, korrekt és hiteles tájékoztatást!
Az önkormányzati ügyek intézését, a városi feladatok megoldását közelebb kell vinni a lakossághoz, ki kell kérni a bajai polgárok véleményét.
Őszintén be kell számolni a közügyek állásáról, a város lakóit a helyi hírközlési eszközök útján minden jelentős döntésről, azok őket érintő hatásairól tájékoztatni kell!

Őszintén: miből kerül visszafizetésre a 3.2 milliárdos kötvény? A véleményét nem kérdezték a felvételkor a bajai polgároknak.

5. Jó viszonyt a környező településekkel!
Baja kistérségi vezető szerepe, körzetközponti jellege nem jelent erőfölényt. Egyenrangú partnerként kell tekinteni a környékbéli községekre, hiszen csak korrekt együttműködéssel és összefogással érhető el a térség hatékony fejlesztése. A korábbi gyakorlattal szemben igazi jó partneri viszonyt alakítunk ki a környék településeinek vezetőivel, lakóival.

Ehez a ponthoz nem véleményt írni.

6. Kihasználjuk a helyi erőforrásokat! (Mi bízunk a bajaiakban!)
A városi működés unottságig megszokott keretein felül felmérjük az egyes intézmények és városrészek helyi erőforrásait, együttműködünk az ott felmerülő feladatok megoldása érdekében a vállalkozásokkal, lakókkal, civil szervezetekkel.

A választások óta minket kisvállalkozókat senki sem kérdezett meg.

7. Alkotó polgári gondolkodást!
Az egyik napról a másikra élő helyhatóságot fel kell hogy váltsa a hosszú távlatokban gondolkodni képes, tudatosan alkotó és városépítő önkormányzat.

Hosszú távlatok: hitelek, kötvény, rövidtávú gondolkodás.

8. Együttműködést a városban élő kisebbségekkel!
A kisebbségi önkormányzatokkal szoros együttműködésben minden segítséget megadunk a nemzeti kisebbségeknek hagyományaik ápolásához, kultúrájuk megőrzéséhez.

Minden segítséget?
Előzmény: zvajda (88)