kurdir32 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 3855

szia, egy kicsit vitatkozni szeretnék veled. Perge szerintem (hangsúlyozom,szerintem) nem nagyon hasonlít Aspendosra. (Sidében még nem voltam,majd az idén...) Aspendosban ugye van a színház, hatalmas, lenyűgöző. A dombtetőn vannak az akropolisz maradványai és más nem sok. Meg van a színházzal ellnetétes oldalán a dombnak a vízvezeték maradványai. Perge szépségét akkor lehet felfedezni, ha elötte elmész az Antalyai múzeumba és megnézed a Pergéből származó szobrokat. Perge egy viszonylag sík területen lévő város, többnyire csak rom, de tavaly amikor ott voltam állították helyre az oszlopokat, amik már régen ledőltek. Vannak mozaikok is és folyamatos a feltárás mindenhol. Ha szerettek "régészkedni", akkor érdemes letérni a kijelölt útról és bemenni a mezőre. Hát teljes köcsögöket tudta összerakni kb 15 perc alatt. Persze nem hoztam el... Szerintem megéri Perge is, de ez az én véleményem. Én már 3szor voltam ott és mindig találtam új dolgokat...

Amit viszont nem szabad kihagyni az Termessos, igaz ez messze van Sidetől, de mindenér kárpótol... 

Előzmény: Emőke1 (3853)