Üdvözlöm a mindenkit!
Nekem egy 2000-es évjáratú 99500km-t futott 1289ccm mpi 40kW-os feliciám van.
A probléma a következő:
Pár hónapja megugrott a városi fogyasztása. Lassan 10l fölé megy, autópályán viszont megmaradt a 90km/h-val 5l. Ezutóbbin rendesen meg is lepődtem...
Eddig, télen-nyáron, pesti dugókban araszolgatva, "sportos" vagy öreguras pedálkezeléstől függetlenül nem ment 7,6l fölé.
Viszonylag jól húz (40kW muhaha), semmi különöset nem érezni rajta -csak a kútnál. Víz, olaj nem fogy (utóbbit decemberben cseréltem), nem melegszik túl.
Ha tudna valami tippet mondani, megköszönném. (de ne azt, hogy hidegbe többet eszik, mert eddig nem evett többet...)
És ha netán valaki azt mondaná, hogy vigyem szerelőhöz, akkor csípőből visszakérdezek: hova??? :) Ahol értenek is hozzá, szeretnék is megjavítani, ehez minden szerszámuk és gépük megvan és nem akarnak teljesen hülyének nézni, átvágni, földönfutóvá tenni.
Legutóbbi skoda-márkaszerviz élményem a következő volt: a pasas (akit ajánlottak...) meg sem nézte a kocsit, majd megkérdezte, nem akarok egy mésik kocsit venni? Épp van egy polo-ja... hö-hö-hö Aztán fejszámolt... 90.000- a csillagos ég.
Más:
olvasgattam a fórumot és néhányan kapcsolási rajzot emlegettek.
Én is szeretnék egyet! :)
Előre is köszönöm a mindent.
Üdv: lyelóéndzsöl