HagaNRG Creative Commons License 2008.01.04 0 0 36057
Taksoft mi volt a baj a kvarctalajjal? (koszosodott, vagy nem volt szép?)

Sajnos vége az összes razbórámnak. Szomorú vagyok. Ma este a maradék két halat visszatettem az 5 literes karanténból, mostanra mindkettő felfordult. Bégső elkeseredésemben már arra gondoltam, az egyiket sima csapvízbe kellett volna tenni, akkor kiderül, a víz nem tetszik-e nekik, vagy más a baj.

De egyáltalán, tegyük fel, hogy vízminőség probléma áll fenn. Lehet a vitorlás, az üvegharcsa, az anci, meg egy csíkhal igényei annyira másabbak a razbórákétól, hogy azok vígan úszkálnak álló uszonyokkal, a razbiknak meg annyi?

Az a fura, hogy úgy néz ki, a háttér mögé szorult példány vígan él. (kaját szoktam neki szórni). Vízprobléma tuti, hogy azt is érintené, mert hermetikusan azért nincs elzárva a háttér, ha csak kis réseken is.

Ez a rejtély, mi?
Ma voltam Miskolcon a Szinva Parkos halas botlban (ha valaki ismerős arra), már régtől terveztem ott szétnézni, mert nagyon elit helynek tűnt.

Hát, csúnyának nem csúnya, de a hal árak kb. duplák az eddig járatos boltomhoz képest és ott az eladó is profibb, meg a halak is szebbek. (Görög teknős, picike, 25 ezer Ft-ssssz)
(növényt akartam venni, de mivel árak a plafonon voltak, a levele meg mindnek tépett, fakult, sárgult volt, ezért hanyagoltam azt is)