BMW Power Creative Commons License 2008.01.03 0 0 13

Szia tiborpapa

örülök ennek a fórumnak, bár már műanyag csónakkal nyomom vagyis nyomnám,de a gumihajók nagyon közel vannak a szívemhez :-) Az elsőt ügyebár az ember nem felejti :-)

Szóval minden nyáron amikor anyagiak és idő engedi igyekszünk valami közeli vízpartra legyen az Duna,Balaton,Adria. Nejem napimádó, szóval elég sok időt eltöltünk a parton, egy ilyen semmitevés közben akadt meg a szemem egy kiscsávón aki egy alig 2 méteres pici gumihajóval kis motorral tötymörgött a fürdőzők között jó magyar szokás szerint persze :-) Hazatértünk után rögtön rávetettem magam a témára, hogy mi merre mennyi, így idén, vagyis már tavaly, próbaképp vettem egy alig 2 méternél nagyobb Zodiac gumicsónakot, pont olyan színűt mint a tied volt, csak kicsit régebbi évjáratban. Nagyon féltem tőle, hogy öreg, meg lyukas, stb stb, de meg kellett állapitanom hogy kora ellenére hihetetlenűl jó állapotban van, a minőség az minőség. 80000.-  A vaterán lőttem hozzá egy 7,5 lovas keletnémet motort, otthon hordóban jól beállítottam mert eléggé el volt tekerve a karbi összevissza. Gyönyörüen halkan járt. 35000ft. Na még ellátogattam egy hajós boltba, vettem egykét kelléket, kötelet, tankot, kishorgonyt, mellényt.  Itthon időhiányában ki sem próbáltam a kollekciót, irány a tenger, a kombi csomagtartója simán elnyelte a motort meg a csónakot gondosan összehajtva.  Nos leérünk, másnap reggel gyorsan mikor még nem látja senki hogy mit bénázom, felfújom pikk pakk, levittem a vizre, motor ráakaszt. Tank be, benzin a kutról, olaj itthonról. Eljött a próbakör ideje.  Tudni kell sosem mentem motorcsónakkal, egyetlenegyszer vittek 5 percet talán. Nos bepattanok, berántom, indul pöccre (naná, fél napot eltököltem vele mire rendberaktam) elindulok. Még kora reggel van, csak a halászok vannak vizen, és abszolút tükörsima a vizfelület. Húzok egy felet, próbálgatom, haladok. Hát nem egy gyorsan. Huzok még egy kicsit nem gyorsul csak tolja a vizet. Hát gondoltam ennyit tud.... Kikötöttem, hazamentem, nem voltam tul boldog. Délelött lementünk, asszony a parton sül, na gondoltam probálkozom még, beeveztem kicsit, bentebb inditom, indul pöcc röff. Na már eléggé megszoktam a tötymörgést, huztam egy kövéret, fullra. Basszus na akkor majd be...tam :-) Nem tellik el 2 másodperc egyszer csak motor felpörög, üvölt, a hajó kiugrik a vízből, nem győzők kapaszkodni, ugy megindult mint akit picsánrugtak :-)) Na innen kezdve végigvigyorogtam a nyaralást, a parton jó ha 5 percet voltam.

Valaki irta a másik hajós forumon hogy egy kis csónak is a vizen hatalmas szabadságot ad, nagy élmény. Nagyon igaza volt!  140e ft-ért meg pláne, ennél roszabb befektetésem sosem legyen.

Motorom 30éves kora ellenére jól birta, vizszivattyú sem adta fel pedig készültem rá, egyszer volt dugulásom de pikk pakk elháritottam a hibát, és nem hittem hogy ilyen keveset fogyaszt. egy hétig ki sem vettem a vizből, szerencsére a lopás ott nem jellemző.

Sajnos két személlyel már nem domborított ilyen jól, ezértis mikor hazaértem rögtön elkezdtem keresgetni nagyobb hajó után, ezt meg meghirdettem, nem telt el 2 nap és elvitték a motort is testet is azonnal ugyanennyiért. Már kicsit sajnálom is mert idén lehet nem lesz sokkal nagyobb hajó, de még meglátjuk. Meg hát jogsi az ami nem éppen olcsó, tengeri, itthoni belvizi..... vonóhorgot már feltettem, 3 méter felett gondolkodnék minimum, egy 20-as Evinrudim már pihen otthon csak test nincs hozzá.

Nos ez az én történetem, elnézést ha hosszú volt. Hajózni nagyon jó! Alig várom a tavaszt-nyarat.

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (0)