partus-pf Creative Commons License 2008.01.01 0 0 201
Kedves Zabfaló!

Úgy gondolom Te már szakember vagy a lovaglásban, de csak a szavak lovaglásában! Hurááá!
A fiatal ló lépésből vágtába ugrik azonnal, csak a vágtából való lassítás közben tesz egy-két ügető lépést a nehézségi erő folytán.
A poroszkáló járásnak van neve, ha ez lovaknál jön szóba. Mi is ez? Ha mindent tudsz ezt miért nem? Ezenkívül volt egyébb kérdésem is, és nem válaszoltál? Vagy ezt is úgy tudod mint a jármódokat?
Elmondom hát Neked erre a jármódra is lehet a lovat tanítani, már pedig azért, mert tényleg ez a legsimább haladási mód. Erre véletlenűl ráhibáztál! De csak arra hogy ez a legsimább! Igaz rend kívül nehéz, és nem is minden ló alkalmas rá. Ezért a világ nagy emberei, akik lovakon közlekedtek, némelyik be tudott szerezni eggyet-eggyet. De mivel a fajta tengerentúli, Európában nem tudott elterjedni. Amúgy meg Pontossan az oldalirányú kilengés miatt, mivel eléggé instabil.
Van egy fajta melyinek ez a jellegzetes járása, ami kb.400 évvel ezelőtt alakult ki, de melyik is ez a fajta? Ne keresd ! Elmondom! A perui pasó.
A kutyák legtöbbjénél a tenyésztésből kizáró ok a poroszkálás!
Javaslom lovas űgyekben látogass meg egy-két ide irányuló oldalt a NET-en, és aztán mondj okosságokat.
Várom a kérdéseimre a válaszaidat!!!!

Ui.: ha sértő a kritikám, vagy nem vagy hajlandó velem beszélgetni, esetleg a mindenre kiterjedő, amúgy is legendás lexikális tudásodból ez a rész hiányzik, akkor BOCSIKA. A nevedre való tekintettel, azt hittem, tanulok tőled valamit lóvonalon, talán tévedtem?