Törölt nick Creative Commons License 2007.12.31 0 1 606
>>HA,nem szlav terulet akkor meg is igaza volt ,,SLOTA,-ur allitasanak,hogykis azsiai-lovakon, gorbelabu emberkek.,ezek voltak a honfoglalo magyarok.SLOTA-UR a černovai-unnepsegen

Slota egy tanulatlan köcsög és ráadásul fennen hirdeti ostobaságát.

A honfoglaló magyarok leginkább valamilyen ahal-teke szerű lóval rendelkeztek a harcászatra .

Vizsgáltuk a lócsontvázakat is. Mint kiderült, a közhiedelemmel ellentétben a honfoglalás kori törzsek nem az alacsony, a mai hucul, vagy Przsevalszkij-lovakhoz hasonlatos lovakon érkeztek. A kutatásaink egyik eredménye, hogy ezek a lovak megegyeztek a mai Türkmenisztánban található akhal teke fajtával. A középkorban ezek a lovak Rolls Royce-nak számítottak, ugyanis nagyon kevés táplálékkal napi 120-130 kilométer megtételére voltak képesek.
Prof. Dr. Raskó István


Ezeket a lovakat feltehetőleg sok esetben kímélték és ezért i történt, hogy a magyarok több vezetéklóval vágtak neki hosszabb utaknak, amik ráadásul magas arányban hasznosuló fehérjebázisú táplálékukat is jelentették. A kumisz nevű ital hatásmechanizmusát a moder táplálkozástudomány napjainkban kezdi felfedezni(egységnyi hasznosulása a legjobb minőségű húshoz képest(150%)), a különböző magas proteintartalmu csokoládék, shake-ek ugyanarra tejefehérjére a laktalbuminra alapozódnak, ami ugyan a "kazeinos" tehéntejben alapvetően kis százalékban fordul elő(~ 3-4% tejfehérje 25%-a laktalbumin, míg kazein 70%) és a korábban kiöntözöttt, kazeinkicsapató sajtgyártásból visszamaradt tejsavó dehidratálásával nyernek. Az albuminos tejek(szamár,ló, emberi anyatej) ezzel szemben fordított arányban tartalmazzák a laktalbumint 70% és kazeint 25%. Ismert, hogy a lótej általában 2-3% fehérjetartalmú, de léteznek olyan ősi típúsú fajták(pl. brit szigeti kislovak és pónik között bizonyított), amik a teljes laktációs időszakban 10-12 % fehérjetartalmú tejet adnak. Feltehető, hogy a magyarok kisebb termetű lovai ezt a célt szolgálták, a fehérjeforrás miatt vitték őket.
Valószínű tehát, hogy a tejcukor érzékeny ázsiai népek a kumisszal emészthető formára hozták a lótejet alkolos formában és egy igen hatékony fehérjeforrással biztosították, hogy a környezettől jobban fejlett, erősebb katonai állománnyal sikereket érjenek el. Proteinbombával táplálkozva látványos izomtömeg gyarapodás és erőnléti javulás érhető el.

Szóval ennyit Slota faszkalapságáról, Ti pedig Puntik, az ilyenek után mentek kolompszóra. ;))))
Előzmény: puntik (600)