Ormótlan Creative Commons License 2007.12.30 0 0 106
Másrészt a topik kérdésére még egy válaszom akad.
Régen, amikor még nem voltak védőoltások, s nem mentettek meg minden 6 hónapra született és orvostudomány nélkül halálra ítélt csecsemőt, amikor nem kezeltek hormonokkal nőket azért, hogy teherbe essenek, hanem minden a Természet szabta útján ment, azok, akik egy csomó betegségre hajlamosak voltak, vagyis nem a legkiválóbb génkészlettel rendelkeztek, hogy csúnyán mondjam, szaporodóképes koruk előtt kiszelektálódtak. Vagyis valóban csak a "szupergének" mentek tovább. Ma ez gyökeresen megfordult. Jó része a felnőttkort megért emberknek eleve hátránnyal indul genetikailag, s adja tovább a hátrányos génkészletét, szaporítva ezzel az emberiség örökölhető bajaira való hajlamokat. Régen az örökletes betegségek jórészt az uralkodó osztályra voltak testálva, lévén, csak ők házasodtak nagyon szűk rétegből. A hétköznapi emberek válogattak a megfelelő társak lehetőségei közül, kivéve persze a nagyon elzárt közösségeket amelyeken persze látszik is a belterjesség hatása). És ez így ment kb. egymillió éven át, csak az utolsó százegynéhány év hozta a váltást. Ami az egyén szempontjából nyeremény, hisz megmarad a gyereke (az az egy, akit szül a korábbi 8-9 gyerek helyett, amelyből mondjuk 4-5 megmaradt), az csapás a populáció jövője szempontjából. Halmozódnak a betegségek, és ez generációnként jól érzékelhető.
Míg pl. én negyven éves vagyok, és soha életemben nem voltam még táppénzen, egy szimpla náthám se volt már vagy 5 éve, a mostani 20-25 évesek állandóan betegek, persze a hamburgertől meg pizzától nem sok jót kap a szervezetük, nem is csoda... Másrészről lehet figyelni az allergiások gyarapodását is, az ok ugyanaz az elkorcsosulás.
Olvastam egyszer egy olyan lehetséges evolúciós lépésről, miszerint az emberiség két fajra fog szakadni, az egyik faj magas, erős, egészséges és intelligens lesz, míg a másik faj alacsony, beteges, gyenge, ostoba és az első faj könnyen pótolható háziállatként fogja tartani.