Latya (K.L.) Creative Commons License 2007.12.29 0 0 3489

 Folytatva....

 

veszel egy a konnektoron keresztül működő intercom rendszert. Előnye, hogy nem kell vezetékezni, viszont helyhez kötött, és a működése erősen függ a távolságtól, a 230V-os hálózat kialakításától. Ha ez szimpatikus ott érdemes venni, ahová vissza lehet vinni ha nem műxik.

 

 

Veszel egy DECT rendszert rendszert, ami 

  • a bázisállomáson kívül rendelkezik 2 kézi készülékkel. ezek egymást között simán tudnak beszélni  ingyér, persze ha nem túl nagy a távolság ( néhány 10 méter épületen belül) A bázisállomás elhelyezésével azért lehet játszani: olyan helyre tenni, amit mindkét kézibeszélő lát. További hátrány, hogy a telefonokat tölteni is kell. Általában adnak 1 külön töltőt, de a 2. készülék már a bázison töltődne. Viszont van külön töltő, vagy 3 kézi készülékest kell venni ( ez néha olcsóbb, mint a 2 készülék + töltő)  ( Panasonic KX-TG 1102 HGT)
  • a bázisálomás alkalmas arra, hogy a hordozható eszközzel kommunikáljon. Nem kell 2 kézibeszélő, viszont a bázisállomás helyhez kötöt. A távolsági korlát itt is játszik. ( Panasonic KX-TCD 230 HGT)

    KX-TCD230HGT</P>

A DECT rendszert még rá lehet tenni  a  vezetékes telefonvonalra  is .  Ez  annak is a függvénye, hogy  1 közös vonalat használtok lepárhuzamosítva, vagy külön-külön mindenkinek van vonala. Egyáltalán analóg vonalatok van, vagy ISDN?

 

 

DECT telefon rendszert

 

 

Veszel egy PMR rádió párat, és azon átszólsz: Hátránya: más is be tud szólni, és  neházkes lehet a hasznűlata az idős embereknek ( Csak a beszélgetés alatt nyomni, ha hallgatni akarod a ,másokat, akkor nem kell nyomni a gombot)

PMR rádió

 

 

 

 

 

Veszel  2 vezeték nélküli ,( vagy vezetékes csengőt és madzagolsz a 2 lakás között), és ha párhuzamos az analóg vezetékes telefonotok, akkor egyszerre felemelve a búgó hang, majd a  szaggatott (  egy idő múlva meg az is megszűnik) alatt lehet beszélni. Hátránya, hogy nagyon macerás kezelni, zavaró a vonal búgó hangja. Szal ez a leggagyibb.

 

HA 2  külön analóg vonalatok van, és nem akarsz kütyüzni, akkor meg valamilyan díjcsomag, vagy kedvenc szám segíthet az olcsó ill. ingyenes hívhatóságban.

 

 

Veszel egy kis telefonközpontot.  Ennek egyik melléke a mama eddigi telefonja, a másik melléke a ti telcsitek. A vezetékes " fővonalat" meg ráteszitek a központra. Egymás között ingyen beszéltek, kifele meg egy 0 vagy egy 9 tárcsázásával tudtok menni. Ez persze akkor játszik ha egy vonalatok van, és azon osztoztok.

 

 

Előzmény: _KGR_ (3487)