porker Creative Commons License 2007.12.28 0 0 1441
Hát... nem egyszerű a story! Ma nekiindultam venni egy "kis" porszívót. Először én is "Picur-kedvencére" voksoltam, de aztán józan megfontolás után letettem a dologról.

Kb. 20-ért szerettem volna venni valamit, amivel költözés előtt ki tudom dzsuvázni a házat. Persze nem teljesen. Az "előmunkát" egy nagy Trion 2200-as csinálja (dupla motoros, brutális szívóerővel). A "finom" pormentesítéshez meg valami HEPA szűrős cuccot szerettem volna...
Nos végig vizslattam a lehetőségeket és úgy láttam, hogy Philips vagy az Electrolux termékek között érdemes nézelődni. Először a porzsák nélküliek felé hajlottam, de közelről megszemlélve (szétszedve, megtapogatva) nem győztek meg. Majd mindegyik a Zeki által "csodált" körhengeres szűrőt tartalmazza vagy valami hasonlót. Elképzeltem, ahogy egy ilyen szűrő telemegy mindefajta finom porral... aztán letettem a porzsák nélküliekről. Igaz, nem akadt utamba az Electrolux 6205, ami itt két "ismerősömnek" is szíve csücske! :)

Viszont elképedtem azon, hogy manapság milyen törékenynek tűnő készülékek vannak! Minden részük műanyag, szinte fél hozzáérni az ember fia! Alig találtam olyat, ami egy kicsit masszívabb kinézetű! Főként a szívócsövek elképesztőek. Tán 4 olyat láttam amiből kinéz, hogy esetleg a két éves gari lejárta után is működőképes marad!
Az egyik ilyen az Electrolux 6104-ese volt (ua. mint a 6105, de S-BAG porzsákkal; illetve, mint a 6205, de porzsákos kivitelben). Viszont nem tetszett a porszívóból merőlegesen kiálló flexi cső. Gyanítom gyorsan szétrángatnám... Tovább nézelődve eljutottam a Philips 9160-hoz, ami az előzőnél kissé "vaskosabb" szűrőrendszerrel és szívócsővel rendelkezik, jobb a szívófeje, 40%-kal nagyobb a szívó teljesítménye, 50%-kal méretesebb a porzsákja és majd 10 m-es elektromos kábele van. Igaz ez kétszer annyi volt, mint amit először szántam rá, de végül megvettem mert két év gari is adtak hozzá.

Kipróbálva: nem volt rossz vásár. Brutálisan szív, viszonylag csendes és bár nem áll kézre a szívócső fogó része (90 fokban kanyarodik, ami nekem kényelmetlen) egész használható darab!

(Alant az ipari Trionok "bandája": most a jobbról másodikat nyúzom forgács, vakolat és cementpor eltávolítására)

Előzmény: Törölt nick (1438)