Picur23 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 1412

Hi

januárban porszit kellvennünk, és gondoltam utánnaolvasok a témának. visszaolvasva az utóbbi hónapok h.sz-ait meglepődve tapasztalltam, hogy nem a vízszűrés a legmenőbb (legnépszerűbb) megoldás, sőt sok kritika éri itt a fórumon. Én mégis a mellé tenném  le a voksot az eddigi ismereteim alapján (jelzem soha nem próbálltam), viszont szivesen  megvitatnám  ezt a kérdést olyannal akinek van okos gondolata ezzel kapcsolatban...

 

Tehát, 52m2-es, padlószőnyeges lakásba költöztem, súlyos pollen alergiás vagyok párom enyhén por allergiás. Azt gondolom a leghigénikusabb megoldás a szutyoklé kiöntése és nem a porzsáknélküli megoldással hanem vízzel keverve, a porzsákok takarítása  bonyodalmas a kis lakásban a papír pedig szerintem drága.

 

Úgygondolom ha a vízszűrősnél csak a gép tisztántartása a hátrány az menni fog, szerintem az a kis kiöblítés megoldható... nincs filter mosás, csere bere(+kts sincs)

 

A dilámmamat más okozza:

 

Netezgetés közben találltam 2 gépet, az egyikhez van vízpumpa (tehát takarítógép) a másik meg száraz nedves porszívó. Megnézve a kialakításukat lényegileg a pumpától eltekintve ugyanaz, viszont van 16000 ft különbség.

 

 A kérdéseim tehát:

1. Van-e valami ami nem teszi praktikussá a vízszűrést? (a tisztántartásán kívül, valamint hogy a köszöbön nem lehet átrángatni)

 

2. Mivel csak néha akarom átmosni vizesen a szűnyeget vagy kárpitot, lehet-e olyat, hogy megveszem a száraz-nedves porszívót és mikor kell néha, akkor eléspriccelek (pl: viráglocsolóval) és megoldom takarítógép nélkül egyszerűen száraz-nedves porszívóval felszippantva a mosószeres lét?

 

2 Ismeri-e valaki ezt a 2 modellt? Nagyon kedvező árúnak tűnnek

 

http://www.liv.si/sesalniki/aquafilter1500_e.html     alapmodell 20856 Ft

 

http://www.liv.si/sesalniki/aquafilter2000_e.html      ez a pumpás 35790 Ft

 

3. valamint egy megjegyzés a Webshophonlapról: "LIV takarítógépekhez alkatrésztrendelésre a márkaszervizen keresztül van lehetőség"

Ez nagyban befolyásolja a dolgot?

 

4. Egy jó gépért nemsajnálom a pénzt rászántam 35-45 Ezret erre a beruházásra, de természetesen örölök ha ez alatt oldom meg.... szeretek jó ár/érték arányban vásárollni.. Ezért tartós dolgokból a márkásra szavaznék, demivel amíg ide nem sodort a szél a "miéle"-ről sem hallottam, ezért inkább kérdezősködök..

Sok fajta vízszűrős gép kapható, a csövének az illesztésén kívül mire éremes figyellni? Itt a kialakításbani dolgokra gondolok... Van kimondottan jó vétel ebben a kategórában?

 

5. Ez kicsit OFF de pont a takaríthatóság miatt mégis kicsit kapcsolódik: nyáron felújítunk de nagy a dilemma hogy padlószőnyeg vagy laminált padló (rajta részben szőnyeg). Mennyire lehet jól tisztántartani a padlószőnyeget? Lehet-e a lépéshangot annyira szigetellni, hogy kb mint a padlószőnyeg hasson az alattunk lakókra?

 

 

Hűh, egy kicsit szómenésem volt.. de szivesen veszem ha csak 1-1 kérdésre külön külön is válaszol valaki... :)