stonefish Creative Commons License 2007.12.21 0 0 75467
Sziasztok!
Ismét egy "kis" segítséget kérnék. Az alábbi problémával találkoztam ismét.Hátha valaki már tapasztalt ilyet. Az autóm típusa E220 Cdi 99' automata

Menet közben berángat az autó. Olyan mint ha nem kapna egy pillanatra üzemanyagot, vagy levegős lenne..stb. Lehet, hogy csak az egyik henger....passz....De a hangja is elég csúnya lesz...(olyan "szelepes")
És erőtlen is persze....

Próbáltam megfigyelni, hogy fél vagy tele tanknál csinálja,de sajna mindegy...Most akkor kezdte el mikor félig lett a tank....Reménykedtem, hogy találtam valami támpontot..de nem....Tele tankoltam és haza fele is (30 km) be-be rángatott. Bár kezelhetőbb volt.
Előzőleg ( 2 hete)az egyik hengernél a porlasztócsúcs tömítetlen volt. Elég nagy kupac gázolaj sarat hagyott maga után....És az volt a baj.
Megcsinálta a szerelő...ment minden henger...rendben volt (ez volt egy hete).

Akkor kicseréltettem a gázolajszűrőt, az izzító gyertyákat.Töltöttem bele tisztítót is (STP)
Most tettem bele adalékot(dermedésgátló STP)

Amikor menet közben csinálja 1500-2000 fordulaton nyomok neki finoman egy kicsit kövérebbet és aztán visszaengedem jobb lesz. De már jártam úgy ,hogy lefulladt a lámpánál.. :(
Az alapjáratot is ilyenkor elég alacsonynak találom. Ha kiveszemsebességből és úgy állok nincs gond, de beteszem sebességbe és lefullad....
Van amikor meg működik ahogy kellene!!!Teljesen kiszámíthatatlan....

Sajnos semmilyen támpont nincs..( de én nem vagyok szerelő). Van, hogy 5 km-t megyek minden rángatózás nélkül....aztán van, hogy 1 km alatt többször is berángat!
Ja...és a motor hőmérséklete 50-60 C körüli...nem emelkedik tovább.

Az autót nincs egy hónapja ,hogy vettem....persze az előző "gazdi" nem tud semmiről... :(
Azt hittem, hogy ha mercit veszek megbízható autóm lesz...de így 0-g e35nd43n5 5s rettegek......

Dunakeszin lakok és a közelben keresek egy jó szerelőt.....aki nem egyből a pénztárcám nagyságát nézi......
De olvastam, hogy többen is értetek itt hozzá.....

Előre köszönök minden hozzászólást!!!!
Persze, hogy a bajt megspékeljem....vidékre utaznék karácsonyra...ami mindjárt itt van...de így?!!!hogyan?!

köszi!!!!
Gábor