jerk Creative Commons License 2007.12.19 0 0 17
Az első részben teljesen igazad van, erre én is rájöttem, mikor már a szöveg elment.

 

Az új akkuddal kapcsolatosan, ha annak még nettó ára is 7200 Ft, - az annyit is ér. Talán még annyit sem. Szívesebben élsősegélyeznék egy Ag/Ca – mal ötvözött Bosch v. Varta kb. 100 eurós akkut mint, hogy egy általad egyenrangú akksit vegyek.

 

Különben, mint az emberi betegségeknél is – tanácsosabb a megelőzés, mint a gyógyítás. Megelőzésnél pedig, még ha új akksid árába kerülne a „kütyü”, legyen az ultrahangos, áramlöketes, vagy akár vegyszeres – szerintem még mindig jobban jársz mint, hogy 2-3 évente akkut cserélgess. Apropó, van nekem egy 11 éves (felügyelt) még most is üzemelő Bosch akkum!

 

Egy tanácsot engedjetek meg nekem. Akkuvevéskor ne legyetek fukar. Kimondottan csak szaküzletekből vásároljatok, mindig legalább egy fokozattal nagyobb kapacitásút – természetesen, ha a beszerelési hely engedi). No meg, kérjétek meg a mestert mérje csak ki a szabvány szerinti  névleges indítóáramot (pl. 55 Ah-nál: 168 A / 30 másodperc / min. 9 V). Ha ezt nem teszi, vagy nem teheti, keressetek másikat.

Előzmény: DMA (16)