atomgond Creative Commons License 2007.12.17 0 0 1325

Sztem ne szenvedj, egy porszívó nem ér ennyit. A marketing baromságokat ne is nézd, vagy ha nézed akkor mindenképp gondolj utána, hogy a süketelésen kívül valóban van-e bármilyen gyakorlati haszna, mert sokszor az is előfordul, hogy a jól hangzó ökörség valójában csak megkeseríti az életedet.

Pl. egyes típusokon az "apró játékok csapdája" című marketing hülyeség, talán láttad te is. Ennek haszna jószerivel nulla, viszont egy csomó szívás adódhat belőle.

Mosható szűrőben én nem hiszek. A szűrés szempontjából ez lényegében kényszermegoldás, viszonylagos költségtakarékossága miatt vezették be.

Nálam eleve kiesett az összes olyan modell, aminek a csöve nem rögzül semmivel, csak a 2 műanyag cső szorul egymásba. Volt már ilyenünk, kalap szar, 2-3éven belül elfárad az anyag és állandóan szétesik, de mégha új, akkor is szívás, mert visszafelé húzva ha beakad valamibe a fej, már szét is esett a cső. Asszony meg hajlonghat állandóan. Apróságnak tűnik, de a gyakorlatban olyan idegesítő tud lenni, hogy legszívesebben kivágnád az ablakon az egész készüléket. Ezt pl. sokan nem is nézik.

 

Sztem egy porszívónál az a lényeg hogy:

- megfelelő erővel szívjon

- legyen valami normális szűrőrendszere

- könnyű legyen!!

- kényelmes csöve, fogója

- hosszú kábel

 

A többi nélkül szerintem bőven lehet élni. A turbo fej, allergén porzsák, illatosító és egyebek, már egyénileg mérlegelendők, hogy az adott háztartásban tényleg kellenek-e, megérik-e a plusz kiadást.

Előzmény: meszipeti (1324)