lg23 Creative Commons License 2007.12.17 0 0 4935

Hát a két Földessy-t összehasonlítani sem lehet... mint ég és föld(essy). Az 1926-os Földessy a Pluhárnál is sokkal részletesebb, bővebb, színvonalasabb alkotás. Gondold el, az összes addig létező magyarországi kupasorozatról ír... a Sipőcz Serlegtől a Ladányi Dezső vándordíjig. A Népszigeti húsvéti tornától a Corinthián-díjig. Aztán benne van minden klub története, az UTSE-től a nem tudom kiig :D Több oldalon részletezve, fotókkal illusztrálva. Az összes magyar csapat minden nemzetközi meccse....

Statisztikák, adatok, képek, szövegek, leírások, magyarázatok, történetek egyszerre :D

Szóval ez nagyon alap.

Én még hozzátenném mindenképpen a "Barna könyvet", vagyis a Selmeczit. Az én Újpesttel kapcsolatos gyűjtésem 2/3-ad részben újpesti forrásokból (egy klub által a korbeli NS-ből kiiratott jegyzőkönyv gyűjtemény és egy 2002-ben kiadott szintén jegyzőkönyveket tartalmazó könyvből) táplálkozik, 1/3-ad részben pedig a Selmecziből. Hihetetlen mennyiségű adatot kaptam ebből a könyvből...

Aztán van egy 1936-os 10 éves a BLASZ c. könyvem, de az csak a BLASZ iránt érdeklődöknek nagy szám, egy "mezei gyűjtőnek" gyakorlatilag 6-8 érdekes oldal van benne.

Szóval nálam a top 3 az a Pluhár, a régebbi Földessy és a Selmeczi.

Jut eszembe! TV! Téged, mint debreceni illetékest kérdeznélek, hogy Sándor Mihály - Dénes Tamás által jegyzett Futballtörténelmi Lecke nem csak fiúknak c. könyv már az első könyvben is beharangozott 2. része ki lesz adva valaha is? Mert az első nagyon jó, hiánypótló kiadvány volt... és évekig vártam a 2. részét hiába...

Előzmény: Törölt nick (4934)