Alfrédi Creative Commons License 2007.12.17 0 0 245
Szia Elvie!

Irtad a múltkoriban, hogy vizeletvizsgálaton voltál.
(Tényleg, most hogy vagy? Nincs felfázás???)

A vizeletvizsgálatról eszembe jut egy izgis ötletem, amit nagyon szívesen kipróbálnék. Ezt elmesélem, jó?

Arról van szó, hogy létezik egy un. 24 órás vizeletgyüjtéses vizsgálat, amikor is nem csak egy mintát kell produkálni, hanem otthon egy napon keresztül gyüjteni kell egy nagy, lezárható edényben, mondjuk reggel 8-tol másnap reggel 8-ig, majd ezt felrázni és ebből kis mintát venni, és azt bevinni a laborba.
Az ilyen vizsgálatra azért van szükség, mert bizonyos esetekben csak az egész napos adag alkalmas arra, hogy kizárják a vese-és cukorbetegség gyanúját.
Én a vizsgáló orvos előtt (nem szép dolog) gyanúba keverném magam, ő pedig elrendelné a vizsgálatot, és elküldene a laborba.

A laborokban nők dolgoznak - és ez a lényeg!
Mikor a laboros nő elmondaná, hogy mi a dolgom, és gyüjtsem szorgalmasan a pisit, én szomorúan csóválnám a fejem, hogy bizony erre nekem nincs lehetőségem, hogy gyüjtögessem. Egész nap rohanok, sietek stb. stb.
És akkor mondaná a nő: hogy a vizsgálathoz igenis szükséges a gyűjtés. Az egész napos mennyíség kell!
- Ez megoldható gyüjtés nélkül is - mondanám én.
- A porciókat össze kell önteni a nap folyamán, nem érti? - magyarázná a nő.
- Értem, de nekem nem kéne összeönteni, mert csak egy porció lenne.
- 24 óra alatt? - Maga komolyan beszél?! Egy ember egy nap többször vizel, ne vicceljen már! Nekünk a napi mennyiség kell a vizsgálathoz.
- Én is a napi mennyíségre gondoltam. Holnapután délre vissza tudnék ide jönni, hogy leadjam a napi mennyíséget, természetesen úgy, hogy holnap délben vizelnék utóljára. Az elfoglaltságom miatt nem megoldható a gyüjtés, de szerencsére kibírom egy napig is, ha kell, és akkor idejövök, és itt leadom a laborban a mintát - ha ez lehetséges.
- Lehet itt is mintát adni, de azt kétlem, hogy maga kibírja 24 órán át vizelés nélkül! Közben biztosan elmenne wc-re, vagy nagyon keveset inna. Ilyen vizsgálatnál viszont téves eredményt nyújt a folyadékmegvonás. Legalább másfél liter vizeletmennyíség kell, hogy eredményes legyen. Ennyit pedig - ne haragudjon - de egyetlen alkalommal nem tud produkálni. Ehhez kicsi a hólyag befogadóképessége.
- Én úgy gondolom, az enyém tud ennyit...
- Ne vicceljen velem! - Ez lehetetlen! Orvos vagyok, ismerem az anatómiát.
- Azért megpróbálhatnám? - Fogok tudni 1,5 litert produkálni, én tudom.
- Jó, próbálja meg! Úgy sem fog menni. Csak pazaroljuk az időnket vele. A végén úgy is gyüjteni kell. Holnapután délben jöjjön el! De holnap déltől nem vizelhet. Pontban akkor üritsen utóljára! Viszontlátásra!

Aztán eljönne a holnapután dél, én tele hólyaggal, a bepisilés határán elmennék a laborba, ahol már két nő is kiváncsian várná, hogy bevalljam, még sem sikerült kibírnom idáig. Majd előttük mutatnám mennyire kell már, mivel egy napja nem voltam. Ők nem hinnének nekem, mire én kérném a legnagyobb edényt, ami a laborban van. Jól teletölteném, a nők elé tenném, és mereven figyelném a hüledező pillantásaikat. Majd hozzáfűzném, hogy: pont 1 napja nem voltam.
Mire az egyikük azt válaszolná, hogy: igen, így már elhiszem.

Tudod, lehet, hogy meg is teszem egyszer, mert annyira kiványcsi lennék arra a hüledező pillantásra.

És Veled mi van Elvie?
Ugye Te sem tüntél el? :)))

Szia!