Joano Creative Commons License 2007.12.16 0 0 40

"Mert ha kitalálsz önkényesen egy másik ünnepet, akkor az úgysem fog ennyi ideig fennmaradni."

 

  Sátán e világ uralkodója  és persze hogy fenntartja e pogány ünnepet. Még úgy is, hogy pszichológiai szükségletként protezsálja.........:

 

"minden normális ember tényleg örül annak, hogy ha a fény folytonos csökkenése után fordulat áll be és a napok már hosszabbodni kezdenek. Mert akkor szerinted milyen ünnepet kéne ünnepelni?"

 

  Hát nem pogányt, az biztos..:)

 

"Csak évente egyszer az emlékestet?? - Hát én tudom, hogy miképpen zajlik ilyen "ünneplés".  Ez egész egy nagy nulla. Semmi ünnepélyesség nincs benne."

 

 Érdekes, a korai keresztényeknek sem kellet az az üres évvégi pogány csillogás ami ma is van, és szerinted elengedhetetlenül szükséges.  Megelégedtek egy szerény, egyszerű, "nulla" megemlékezéssel.........:)

 

   "De ezek az „emlékestek” szerinted emlékezetesek? Hangulatukkal megfogják a gyerekeket? Vajon mire fognak emlékezni öregkorukban? Tudod mire fognak emlékezni? Semmire."

 

 Érdekes, én emlékszem rájuk. És nem az embereknek vagy gyerekeknek készített látványosság jelenti a megemlékezést..............Szerintem neked más értrékrended..........

 

  Azt hogy valaki gépies lesz,  ne általánosítsd.  Mivel mindenki más.  Máshol is vannak gépies emberek. Nagyon is sokan vannak akiknek jobban teszik ez az ünnep mint a csillógos-ajándékozós üresség.........

 

Tehát nem kell a szöveg...........:)

Előzmény: Xyzvagyok (37)