Camping311 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 25245
Hali!

Hozzászólok a xenonkérdéshez. Nagyjából minden Mo-n kapható utángyártott szett kínai (mint minden :P ). Ár 32e-től (kedvezménnyel 26). Ezek általában 6000K-sak, viszont a gyári xenonok is ilyenek. a 30szettből eddíg 1 trafó volt cserés, a többi tökéletesen működik. A Bi-xenon H4-s általában csak annyiban különbözik, hogy az izzót hátrahúzza egy elektromágnes. Az utángyártott mindegyik előszőr ívet húz (begyújt), majd halványból erősödik fel normál fényre pár sec alatt. Szóval, ha csak egy pillanatra kap feszkót, akkor felvillan elég erősen. Egy saját OFF MB 124-s ON ban van bi, és teljesen jól bírja a fénykürtözést.
A Magyar Szabvány szerint xenon izzó, csak fényszórómosós, és automatikus fényszóróállítóval ellátott autóba szerelhető (és létezik a valóság).
Mivel ezek az utólagos szettek rombolás nélkül beszerelhetők és kiszerelhetők, vizsgára érdemes az izzót visszacserélni, és kiiktatni a xenont. 10 perc kb.
Csak egy érdekesség: motorkerékpárhoz is kapható 17e körül, ez jobban bírja a rázkódást, feszingadozást és kissebb a trafó.

Uff szóltam :D