ribizli Creative Commons License 2007.12.10 0 0 565
Hozzávalók a krémhez:
1,3 kg savanykás alma
1 citrom leve
10 dkg méz
1+1 dl almalé
1 cs vaníliás cukor (10 g)
2 kk őrölt fahéj
1/2 tasak vaníliás pudingpor
15 dkg sárgabarack lekvár
0,5 dl barackpálinka
5 dl tejszín
2 tasak habfixáló (20 g)
10 formás aszalt almakarika
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
1 ek olaj
Az almát hámozni, apróra kockázni, citromlével meglocsolni. Mézet aranybarnára pirítani, 1 dl almalével felönteni, bele az almát, vaníliás cukrot, fahéjat, fedő alatt 5-6 percig párolni. Maradék almalében elkeverni a pudingport, az almához önteni, főzni, míg sűrűsödni kezd. Kihűteni.
Tortát 3 lapra, lekvárt a pálinkával felmelegíteni, lapokat megkenni. Tejszínt habbá verni a fixálóval, habzsákba. Alma 1/3-át pépesíteni. Alsó tortalapra a darabos krém fele, tejszín harmada, tortalap lekváros felével felfelé rá, maradék almakrém, harmad tejszín, tortalap. Almapép, maradék tejszín rá, szeletek helyét kijelölni, tejszínhab rózsák rá. Csokit vízfürdő felett felolvasztani, olaj bele, almakarikákat félbevágni, két végüket a csokiba mártani, habrózsába rakni. 3 órára hűtőbe tálalás előtt.
Az édibédiségeket kihagytam belőle. :)

Ér ez annyit, amennyi macera van vele? Meg ez a rengeteg tejszín... (Nem véletlenül olyan hájas Lajos Mari?)
ribizli
Előzmény: monkey62 (564)