Milyen érdekes. Ha jól számolom, ez a topic idestova 8-9 éves. Lusta vagyok pontosan megnézni a nyitódátumot, de kb. annyi lehet. Aztán rövid időn belül el is némult, jelét adván, hogy egy dolgot hosszú ideig anyázni nem jó móka. Aztán eltelt nyolc vagy kilenc év, és most visszaolvasva ez a fórum bizony nevetséges. A "szánalmasan megrajzolt, olcsó, hányingertkeltő japán rajzfilmeknek" (amiket én is kedvelek, sőt, kedveltem már akkor is, amikor ez a fórum még nagyban gyalázkodott) ma már bizony nálunk is van saját tv-csatornája, 2 rendszeres újsága, és akkor nem beszéltünk a sok kissebb-nagyobb anime és manga találkozókról, az úgynevezett con-okról sem. A világon rengeteg ember rajong a mangáért-animéért. Hát, kérem szépen, ide jutottunk. Kíváncsi volnék, manapság hogy éreznek az animék iránt, akik annak idején lelkesen bizonygatták, hogy hánynak tőlük.
Nem azt mondom, persze, hogy a Dragon Ball, a Sailor Moon vagy a Pokémon az anime csúcsát jelentené. Vannak náluk sokkal kitűnőbb művek is a piacon. És, ha már szó volt itt az erőszak megjelenítéséről, vannak picit véresebb alkotások is. Vegyük példának a Hellsinget vagy az Elfen Lied-et. Ha az ORTT annak idején a DB-t erőszakosnak nyilvánította, Alucard (a Hellsing c. anime főszereplője) láttán nyilván holtra váltan fordulnának le a székről.
Önző dolog, tudom de ezt a hszt a hsz-t csupán azért írom, hogy a kedves fórumnyitó és barátai orra alá dörgölhessem: annak ellenére, hogy a hozzájuk hasonló felfogásúak micsoda keresztes hadjáratot vívtak a DB ellen; ma egy, azóta felcseperedett, akkor DB-t néző gyermek sem képzeli magát Son Gokunak, nem kapnak napi rendszerességgel epilepsziás rohamot (amit annyi erővel ma egy szabvány tv-reklám is kiválthat), és nem próbálnak megtanulni repülni, és nem mészároják le játékból embertársaikat. Ma a DB egy klasszikus anime, ami még mindig elég népszerű. Ha valaki nem hiszi, írja csak be a Youtube keresőjébe, hogy Dragon Ball. Szóval, drága barátaim, hiába öklendeztetek az animétől olyan hevesen. Az idő bebizonyította, hogy tévedtetek, és igen is LETT jövője.
Szíves elnézést kérek mindenkitől ezért a szétszórt hsz-ért, de véletlenül rátaláltam erre a topicra, és nem tudtam megállni néhány kárörvendő mondatot.