Bridget1978 Creative Commons License 2007.12.06 0 0 676

Szia zsluzse!

 

 

A műtét maga nem fájt, aludtam, mint a bunda. :-) Az ébredés már rosszabb volt. Arra emlékszem, hogy az intenzíven keltem és összehánytam a magas eget is. A nyakam nem fájt. A torkom meg egyátalán nem.

 

Engem 2005.11.11-én műtöttek (pénteken). Hétfőn vették ki a kapcsokat. A vágás alatt kivezetik a váladékot egy vákuumos cső segítségével, ami igazából lóg ki belőled. Van egy kis tartálya, amibe a vér meg a genny folyik. Elég vicces, de igaz. Nekem két csővet helyeztek el. :(

 

Amikor a kapcsokat eltávolítják, akkor kihúzzák a csövet is, ami nem egy kellemes dolog, hiszen a bőröd húzza vissza a vákuum miatt. Ez nem volt kellemes. Aztán újra lergasztják, steril kötözővel. Az nem fáj.

 

 

Nekem az volt, hogy a fejem fájt nagyon. Ennek az az oka, hogy a pajzsmirigyem mindkét oldalon nyomta a nyaki ütőeret és ahogy eltűnt a pajzsmirigy (megszünt nyomni), megindult az igazi véráramlás. Na az kegyetlen volt.

 

Aztán a sebem elfertőződött. Valszeg már a kórházban összeszedtem vmit, mert a november 23-án arra ébredtem, hogy folyik a vágásból és a két pöttyből vmi sárga színű váladék és a nyakam kétszeresére dagadt. (Győrben műtöttek)

 

Elmentem a sebészetre (már itt Pesten), hogy segítsenek. Lázam nem volt egyébként!!! 2 hétig jártam sebtisztitásra. Nem volt kellemes dolog a következők miatt:

- egyrészt hanyatt feküdni nem lehet, hiszen a nyakad nem engedi. És a nyakad is (egész kerületében) állatira igénybe van véve.

- a nyakad egy érzékeny testrészed: nagyon vékony és finom a bőr ezen a területen.

- miután nagy nehezen hanyatt döltem az ágyon, fogott a sebész egy helyes kis kampós ollót, amivel jól kivágta a kanül helyen keletkezett seb tetejét és szószerint kinyomta a váladékot. Ja és persze mindezt érzéstelenítő nélkül.

 

Mondanom sem kell, nagyon fájt!!!!

 

Szóval, összességében: nekem maga a seb nem fájt, hanem a többi adalék. A fejfájás és az alvási pozicíó. Hiszen én imádok hason feküdni és úgy elaludni, de ekkor ez képtelenség volt. A hanyatt fekvés meg sztem nem a legjobb pozitúra... :)

 

Most fognak műteni?

 

Üdv, Bridget

Előzmény: zsluzse (620)