Robin Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1784
Köszi, de pont a mennyiség kicsisége miatt gondoltam, hogy jó lesz a készbeton is, amit 40 kg zsákokban lehet kapni. Ezt csak vízzel kell megkeverni és nem kell keverő berendezés hozzá (mert olyan nincs). Na és az ilyen kis munkához mit gondosz (ha keverném) mennyi sóder és cement kellene? ugye azt is adott mennyiségre csomagolva/mérve lehet kapni. A fuvar többe van, mint maga az anyag.

A feltörést, meg megbeszéltük, de persze nem álltam a mester háta mögött mialatt vésett, és nagyobb lyukat vágott(kb 60x80 cm, de meg kell néznem a zuhanytálca alatt mit bűvészkedett, mert beállította, de azt mondta, az egész ajzatot a régi tálca alatt kiöntötték betonnal, és azt kivéste - nem emlékszem, hogy maradt még beton, vagy föld van csak), azt mondta másképpen nem jött ki a régi szerelvény, zuhanytálca - most hogy vitatkozzam vele, amikor már ott a lyuk?
Az ottani szerelőkről meg annyit, hogy az aki az árokásást bevállalta, nem akarta a kialkutott árért(ami elve vagy 30%-kal több volt mint helyénvaló, helybéli emberről lévén szó az általa mondott árért Bp-it is kaptam volna, de naivan azt gondoltam ez jobb lesz) betakarni, merthogy azt nem beszéltük meg és az nincs benne az árban.

De mesélj, az ilyen megvezetést hogy véded ki? Akkora gyakorlatom nincs az ilyen tipusú munkákban, családom szűkebb részében nincs akinek ebben nagyobb gyakorlata/hozzáértése lenne, a szélesebben meg olyanok vannak, akikkel még egy tiplit sem furatnék, mert én jobban megcsinálom.

Szóval akkor kell szigetelés vagy nem kell, és milyen ha már kell?

A megfizetést meg elfogadom, de ésszerű határok között, de olyan árakat mondanak, amitől a levegő is megáll bennem - és persze semmilyen papirt nem akarnak adni. Ha kiejtem a számon a számla, nyugta szót, már nem is érdekli a munka. De volt olyan szerelő is, aki kijött, felmért, azt mondta csak 2 hét múlva tudja küldeni, mert másnap vidéki munkát kezd, és csak igy tudja megoldani, aztán két hét után, hogy kerestem, jelezte, hogy sajnos nem ér rá. De sokszor már az is elég, ha nem Bp-en kell dolgozni, vagy nem azon a településen ahol a 'Mester' lakik.

Van a neten egy építőipari katalógus, ezt használta már valaki?