Szakadáskapcsoló Creative Commons License 2007.12.05 0 0 6731

Na, hogy életet leheljek a topikba, néhány dolog a 61-esről.

 

Ma reggel kis híján átfordult a viszonylat. A 7-es forgalmi 5 perccel később indult a Móriczról, hogy kisebb legyen mögötte a lyuk, de így is csak a vonal közepénél (Budaörsi út) jött szembe a követő 2-es forgalmi.

 

A Csörsz utcánál egyébként két napja nem működik a jelzőlámpa, eléggé szenvednek a villamosok az áthaladással, főleg a Móricz irányába gyakori, hogy buknak egy jelzést.

 

Mai harmadik morgolódásom tárgya, hogy a Hegyalja úttól mindig elindulnak a villamosok rögtön utascsere után a Budaörsi út irányába 10-15 km/h sebességgel, majd ott a lámpánál várakoznak a megálló előtt. Ehelyett csak elvétve fordul elő, hogy +30 másodpercet várnak a Hegyalja úti megállóban, pedig ezalatt még több gyalogos elérné a villamost, amelyik pontosan ugyanakkor érne a következő megállóba. Ehelyett a megállóból nézik a hoppon maradt utasok a villamos féklámpáját.

 

Morgolódás Nr. 4: miért van Késmárki utca előtt 20-as lassújel már évek óta? Úgy emlékszem, egyszer a felsővezetékkel volt ott valami gond, talán szakadás, azóta kezdődik ott másik munkavezeték (nem tudom, ezt a "váltást" hogy hívják szakszerűen). A közös szakaszon, ahol két drót van párhuzamosan, ott kell valamiért lassan menniük, gyakran kerül ez is 1 lámpaciklusba a Karolina útnál. Máshol nincs ilyen helyeknél sebességkorlátozás (pl. a Budaörsi út előtt a Móricz felé).