Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.12.05 0 0 717
Ötleteim és elképzeléseim nekem is vannak. Egy ilyen eldugott faluban például csinálnék egy jó kis íjász és fekete lőporos lőteret. Nyáron lehetne versenyeket vagy túrákat szervezni. Van néhány harcművész barátom, akik szívesen csinálnának egy bentlakásos harcművész iskolát. Vannak motor és verdaépítő cimboráim, akik egy fasza kis műhelyt összehoznának. Én szívesen csinálnékegy könyvtárat meg egy falusi rádiót (egyik volt rádiós kollégám, Vida Toni pár évvel ezelőtt üzemelt egyet, lehet, hogy most is csinálja még). Van egy-két természetjáró és militáns barátom, akik tudnának egy nagyon jó kis túlélő iskolát csinálni, vagy természetjáró ifjúsági táborokat. Akadnak ismerősök Békéscsabától és Debrecentől kezdve és Budapesttel meg Kecskeméttel végezve, akik szívesen gazdálkodnának, de egy büdös fityingjük nincs, hogy telket vegyenek vagy egy kis parasztházat.
Ötlet lenne dögivel, csak meg kell hozzá teremteni a tőkét. Erre még az EU-nál is lehetne pályázni, csak az a baj, apénzügyekkel foglalkozó és az etetőből osztó hivatalnokok a markukat fogják tartani - mint az köztudott, - hogy ok, ők elintézik a pénzt, de ők mennyit kapnak? (Had ne meséljem el, hogy ez miképen megy Magyarországon).
Állam bácsitól meg várni és reménykedni fölösleges. A magyar nép politikai ganaját úgy sem érdekli semmi, csak a hatalom. Azon lavíroznak évek óta, hogy minél nagyobb szeletet tépjenek ki egymás seggéből.

Két gond van:
1. Elkezdeni és elindulni.
2. Pénzt szerezni a vállalkozásra....

Ez van:(