A Rángatásról (kicsit OFF)
"Persze. Egy kis klingeritlapra a megfelelő helyre zárásként. :-) Azóta semmi rángatás. De minden infót megtaláltok a honlapunkon, nem szégyen ám átnézni egy öregebb koreaihoz tanulni a hibákból! :-) "
A Lanosom (1.5 benzin) csörög.
Tehát adott fodulatszámon tartva (kb. 2000) majd ott épp egy leheletnyi gázpedál nyomással gyorsítva csörög a motor. De csak melegen.
Voltam a Daewoo fórum által istenített Váci szervízben....
Nem akarom részletezni. Többszöri nekifutásra hidrotőkétől kezdve, vezérműszíj, vezérműtengely, hajtókarcsapágy, hajtókar szeg, gyűrű meg apróságok csereberéje.
(Ötletszerűen. Ha nem jött be, volt másik ötletük...)
Összesen olyan 220.000 Ft-ért (Az autó ér kb. 850.000-et)
Végül elhoztam látszólag készen. 2000 km múlva újra csörög.....
A garancia lejárt, plussz még kaptam mellé egy (addig nem lévő) kis olajcsöpögést a váltó és motorblokk között, amihez szerintük semmi közük.
Másik szervízben ahol megcsinálták az olajfolyást, szerintük volt közük hozzá...
(A szervízek amúgy jól tudják a másik szervíz munkáját kutyázni)
Ezek után, meg Daewoo-t (Chevit) soha többé.
Tavasszal szeretném lecserélni egy Ceed-re. Most viszont meginogtam. Nem veszek olyan autót aminek a motorjába (esetleg) bele kell nyúlni.
Ezt magyar szervíz szerintem képtelen hibátlanul megoldani. (Persze lehet ezen sértődgetni, de ez a tapasztalatom)
"Szerencsémre" tavaszig talán lesz megoldás a rángatás problémára. Az nem nyugtat meg, hogy hátha jó lapot húzok, és nem rángatós.
Vagy marad az 1.6 benzines
Amúgy tudnék mesélni itt a fórumon dícsért pesti KIA szervíz és a barátom garanciális KIA Sorrentó-jának esetéről. (2x motorcsere! 2x turbócsere, "apróságok"...) Végül kicsit áron alul eladta amikor épp működött.
Fél óra múlva hívta a vevő, hogy lerobbant vele az autópályán........ :-)
Most meg van egy Accordja és unatkozik, mert nem rángat és még nem volt semmi hibája. (évi 50000km-t megy az autóival!)
ON