Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.12.05 0 0 693
Gorica sem jó...
Pécstõl 26 km-re, a Mecsek lankái között található kis üdülõfalu Gorica. Bükkösd és Hetvehely között kell lekanyarodni az odavezetõ útra. Gorica a Mecsek hegység és a Zselici-dombság találkozásánál, egy festõi, észak-déli fekvésû völgyben található. Alapítása a XII. század elejére tehetõ. A török idõkben a települést elkerülték a fosztogatások így háborítatlan maradt.

A második világháború után a mint önálló község megszûnt, ekkor csatolták közigazgatásilag Hetvehelyhez. Néhány szomorú esztendõ után a falu ismét életre kelt, kedves hangulatával fogadja a látogatókat. Az új gazdáknak köszönhetõen, érintetlen természeti környezetben a századelõ magyar népi építészetének értékes öröksége újult meg.

Bevásárolni Bükkösdön lehet, itt van élelmiszerbolt, zöldséges, cukrászda stb. A bükkösdi tó várja a horgászni vágyókat, itt kell napijegyet váltani. A környék túrázásra is kiválóan alkalmas. Autóval hamar megközelíthetõ Abaliget, Orfû, Magyarhertelend.

Ha tehát a rohanó hétköznapok után szívesen töltene el családjával, barátaival, munkatársaival néhány csodálatos napot egy háborítatlan szépségû tájon akkor várja Önt Gorica.