Dr.Feelgood Creative Commons License 2007.12.03 0 0 2512
Találós kérdés: melyik részlet származik a tudomány fórum Relativitáselmélet topikjából és melyik a Monty Python csoport egyik alkotásából?


1.


-Jól értem, hogy azt mondod, nem nulla?

-Rosszul érted. Egy tetszőleges testre a saját pontjai által keltett nehézségi gyorsító erők eredője mindig nulla. De ez egy átlagérték, a test egyes pontjaira ható eredőerők többnyire nem nullák. Az egyes pontbeli eredőerők egy folytonos vektormezőt alkotnak a testen, amely vektoroknak a testen vette integrálátlaga nulla. Ez utóbbi integrálátlag (ami tehát nulla) a teljes testre ható eredőerő (ami természetesen nulla).

-Ezt én nagyon is értem, csakhogy nem ez a vitánk tárgya.

-Közvetlemül belátható, hogy az eredő nyomaték is nulla. Minden egyes erőpár nyomatéka nulla, mert közös hatásvonalú, így nulla a karja.

-Látom nem követted.

2.

És szólt az Úr, mondván: Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd ezután számolj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pedig kettőig. Hacsak nem folytatod a te számolásod háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen, eldobandod te az Antiochiai szent kézigránátot a te ellened felé, ki-mivel nem kedves nekem-megdöglend.
- Ámen!



A helyes megfejtok kozott egy Fold-Mars urutazast sorsolunk ki a Ciprian Travels tamogatasaval.
Előzmény: Gergo73 (2494)