Cibet Creative Commons License 2007.12.03 0 0 11872
Szia.
1.6-os motor. Nem sokat mentem vele, főleg Budapesten és környékén használtam, kevés dugóval. Most 8.1 körül van az átlagfogyasztás, amivel teljesen elégedett vagyok. 1300 kilót mozgatni is kell. A dugóban araszolás meredeken húzza fel a fogyit, ott én 10 literre saccolom, ha csak csúcsidőben használnám. Az országúton meredeken csökken a fogyasztás, szerintem a 6 liter is megközelíthető lenne. Kolléganőm 1.6-os Megane II-je is 10 litert evett full városban, klímával. Szerintem ez normál fogyasztás.
A motor karakterisztikája kevésbé tetszik, igaz előtte egy kvázi sportkocsim volt. A motor 2000-es fordulat alatt gyakorlatilag halott, után viszont egész fürgén mozgatja a kasztnit. 3500-környékén megjön az ereje, és egyenletesen húz egész leszabályozásig. Várnék magasabb fordulaton még egy megindulást, ahogy 16 szelepes motoroknál szokás, de valószínűleg a változó szelepvezérlés miatt, ez nincs. 4000 fölött megjön a hangja, ilyenkor hiányzik a kispórolt motorháztető szigetelés.

Egyébként a találkozón szívesen gyorsulnék a többi kollégával, ha alkalmas a helyszín. Ott egyértelműen kijönne a motorok közti különbség. :)
Előzmény: Dzsoki01 (11856)