Sziasztok kemencések!
Most már elárulom az egyik változtatásomat.
A kemence sütőtér alatti homokágyba,(tégla, agyag, homok, üveg) 12mm-es betonacélokat raktam, 2cm távolságonként.
Ügyelve arra, hogy a vége ne érjen semmihez, inkább 2cm maradjon el.
Ez azért kell, mert diletálnak a vasrudak, és mindent összetörne.
Ez hőtároló és egyenletes hősugárzóként működik.
A sütőtér bármejik részén süthetek, teljesen egyenletes.
A kemencét ha felfűtöm, 8-órán keresztül nyugottan süthetek, és az ajtó nyitogatásnál is csak nagyon lassan hül.
Két nap mulva még 60-80 fokos.
Ez köszönhető az Ytong borításnak is.
Több könyvben olvastam, hogy a kenyérnél jól fel kell fűteni, hogy szikrázzon az alja,
ebben ez esetben 300 c.fok körüli a hőfok, és minden egy pillanat alatt megég!
Tapasztalatom szerint, kb. 180-200 c.fokon sütök, ez jó a kenyérnek és a husoknak is.