etia Creative Commons License 2007.12.02 0 0 1041
De mi van ma?

ma az van, hogy a világ egyetlen szuperhatalmaának az elnöke kijelenti, hogy Isten beszél hozzá. Főként, hogy az amcsi népesség 44%-a bizos benne, vagy valószínűnek tartja, hogy Jézus 50 éven belül újra eljön, hogy egy atomháború elősegítené a hőn várt világvége elérkeztét. Ez engem megijeszt.

ma az van, hogy egyes vallási körök vallják, tudatlanság erény (lásd amerikai hoomschooling - "all I have to know is in the Bible"). Ugyanezek az emberek gondolják, hogy a globális felmelegedés nem téma, mert Isten azért teremtette a világot, hogy használjuk. Ez szerintem gyalázat.

ma az van, hogy a pápa megtiltja a híveknek a fogamzásgátlók, pl. óvszer használatát, ami Fekete Afrikában nagyban hozzájárul az HIV terjedéséhez és a szegénységhez. Ez engem félelemmel tölt el.

ma az van, hogy Angliában, Dániában, Hollandiában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban fanatikus imámok tüzelik fel a muzulmán ifjúságot. Ez engem megrémíszt.

ma az van, hogy a vallásszabadság égisze alatt destruktív szekták fosztják ki az könnyen megtéveszthető embereket. Ugyanezek a szekták nem titkoltan gazdasági és politikai hatalomra törekszenek. Ez egyenesen undorral tölt el.

ma az van, hogy bronzkori mítoszokra hivatkozva hátráltatnak olyan orvostudományi kutatásokat, mint az őssejtkutatás, melyek milliók életét menthetnék meg, vagy javíthatnának az életminőségükön. Ezt egyenesen gusztustalannak tartom.

ma az van, hogy a leggyorsabb ütemben növekvő vallás, az Iszlám célkitűzése egy olyan világkép, melyben a Sharia a törvény alapja. Ez szerintem rettenetes. Főleg azért, mert valahol minden vallás végcélja valami hasonló.

ma az van, hogy vallási vezetők ezeréves szövegek magyarázatát kívánják a mai korra alkalmazni. Persze a szöveg (pl. a Biblia) annyi ellentmondást tartalmaz, és annyiféleképpen magyarázható, hogy bármit be lehet vele bizonyítani, és az ellenkezőjét is. Ez véleményem szerint az álszentség felsőfoka, és nem szeretnék egy olyan világban élni, ahol a hatalom ezen alapszik.

Marcus Brigstocke (brit humorista)- Can the rest of us have our planet back?
http://youtube.com/watch?v=UY-ZrwFwLQg
Előzmény: Törölt nick (1040)