HagaNRG Creative Commons License 2007.12.01 0 0 35317
Sziasztok!

Ma újra megnéztem (most már árgus szemekkel, mert eddig mondtam, csak amolyan szokásból tartó akvarista voltam-tíz éve) haverom etalon 120as aksiját.
Az mindig tiszta, mindig zsír, csak a vizet kell benne frissítgetni, meg a szűrőt.

NEm fogjátok elhinni, egy sima Aquael Fanfilter belső szűrője van. Azt hittem dobok egy hátast. (eddig valami csodaszűrőként tartottam magamban számon, ha ilyen szép maradt vele mindig az aksija, erre tessék, azt használja, amiről eddig csak lebeszélt mindenki). Másik, ami meglepett, hogy most már nem is tűnik olyna órisának az az aksi. (pedig az enéymtől vagy 20cm mmel magasabb is).

Na, ez az egyik.

Másik dolog, hogy ma 3 hét múltán újra aksitakarítást végeztem. (kicsit az új aksi beállítását várva már, megkönnyítvén jövő heti dolgom).
Esküszöm, már le fogom nektek fényképezni, milyen tákolt szűrőm van, mert a végén még kiderül,hogy jobb,mnit bármi. Egyedüli probléma vele csak az,h. hamar teleszívja magát. (belső szűrőnél az normális, ha nincs hangja? MErt ma először lezártam rajta a levegőporlasztást és most tűnt fel,h. kis morajláson kívül csend van tőle, így akár egész nap is mehetne).

De nem egy egész nap, hanem csak heti 1-2 napot összesen. HÉtkznap egyáltalán nem.
Világítást mondtam, mi, hol 2*40W, hol 2*60W izzók. Alga alig, leginkább a talaj mentén és a sarkokban. Halat utoljára vagy 1.5 éve vettem, a maradék 6 meg már min. 4 éve itt dekkol.
Eledelük a legolcsóbb, zacskós házi kiszerelésű szárított vízibolha. (semmi többszáz FT-s csodák, amik csak arra jók,h. a vízbe lemerülve szétrohadjanaak a talajon.)

Szóval így éldegélünk mi lassan tíz éve, hol bableves szintű aksiszerű képződménnyel a szoba közepén, hol csodasarokkal. (ma éppen szeretek benne gyönyörködni optikát vág, 1.5 é után először ma még a talajt is átforgattam kicsit, mert elég algás volt már a felszín).
Na tehát így nézünk mi elébe én és a halaim az új, csodaaksiban, erősen bízván benne, hogy az eddigi gyönyörködés és szépség legalább 3-szorosára nő, a ráfordítandó idp meg az etetésen kívül 3-adára csökken.

Tehát megmondom, ha a haver Fanfiltere után, meg pláne az én nevenincs szivacsszűrőm által 50 liter tiszta víz, és 2*60W algamentes izzó és boldog, (de legalábbis élő halak) után nem lesz legalább csodával határos élmény a 120 liter víz, 18W neon, és 15 ezer(!!!!!!) Ft-s hiperszuper Eheim csoda, akkor lelőlek titeket!

Köszi mindent!