cíprian Creative Commons License 2007.11.29 0 0 2304

Kedves Gergo73!

 

Sohasem csináltam problémát abból, ha tévedtem. Nálam ez nem hiúsági kérdés. Éppen tegnap ismertem el, ráadásul astronomnak, hogy a gravitáció helyett gyorsulást kellett volna mondanom. Én úgy látom, hogy egyedül vagyok ezzel, vagy legalábbis ritka -a tapasztalatom szerint- itt a fórumtársaknál a tévedésük beismerése. Hasonlóképp értékelem, amikor te is korrekt vagy.

 

A vitánk viszont szétesőben van, annyifelé kinyílt. Sok érdekes irányba elment, de mégis javaslom, először tegyük rendbe a lényegi részét, aztán menjünk mellékirányokba.

 

A lényegi rész a következő: pusztán a gravitációs erő képes-e olyan nagy lenni egy tömeg belsejében (valahol), hogy lehetetlenné tegye a H2 molekula keletkezését?

Létezik-e a természetben olyan objektum, ahol ez a törvényszerűség kristálytisztán megmutatkozik? Ugyanis ezt tette meg astronom a vita alapjává, amikor tagadta, hogy a gravitációs erő erre képes lenne.

 

Szvsz (szerény véleményem szerint) a fehér törpék puszta léte is bizonyíték az igazolásomra. Kérlek először ehhez szólj hozzá, aztán menjünk tovább, az egyébként szintén izgalmas mellékirányokba.

Előzmény: Gergo73 (2272)