hirvike Creative Commons License 2007.11.29 0 0 23

Én úgy gondolom, hogy egy háromszálas lock minden hobbivarráshoz elegendő, differenciál továbbításra ne költs, nem használod ki és az is dob az áron 5-10 ezer forintot. Ha be kell tartani, azt kézzel is kiválóan megoldja az ember lánya. Olyan lockkal, ami fedőz, még nem volt dolgom, de úgy gondolom, egy kéttűs tűzéssel (alul az alsó szál cikcakkban varr) simán eléred ugyanazt. A négyszálas lock előnye az, hogy szélesebb és keskenyebb varratot is tudsz varrni, anyagminőségtől függően. Ha nem nagy a különsbég árban, megéri.  

Én pl. vettem akkor egy 5 szálas overlock gépet is, gondolván, hogy az 5 szálas biztos sokkal jobb, mint a 3, elvégre sokkal drágább is volt. Jó, ha pár hónapig használtam, ugyanis olyan komplikált ezeknek a befűzése, meg olyan sok cérnát zabál, hogy még 3 szálat is elég befűzni, nem 5-öt, a végeredmény meg majdnem ugyanaz. Ez is beszegi és levágja a fölösleget, meg a másik is. Nem mindig a drágább és a komplikáltabb a célszerű.  

 

Én nem vagyok lockolo gép tulajdpnps, de nagyon körbejártuk a dolgot a varrógép vásárlásakor. Én a következőkre jutottam: ha sokat varrnék és szeretnék tényleg szép minőséget késziteni, akkor mindenképpen vennék egyet. Mutattak ugyanolyan ruhát. azegyiket lockollo géppel tisztázták a másikat sima géppel. Hát, elég nagy volt a különbség a lockolló gép javára. Van még egy szempont: ha szeretsz ugy varrni, hogy pl. később ki lehessen engedni belőle, akkor nem szabad lockolló gépet használni, mert az nem teszi lehetővé. Még egy: az is fontos, hogy van-e helyed hova rakni, mert szerintem elég rázos mindig elővenni , elpakolni stb... de ez mondjuk már kényelem dolga. Nekünk van, én nagyon szeretem. ég és föld a különbség a két eltisztázás között. egyszerűen megugrik a munkád színvonala attól, hogy interlock-kal van elvarrva. szerintem egy szint után kötelező darab a varrószobában :) 

 

Interlock ügyben annyit tennék hozzá, hogy ha sokat varsz kötöttet, főleg nagyon szükséges, mert semmi nem tud annyira rugalmas varrat lenni, mint az interlockos.