Törölt nick Creative Commons License 2007.11.29 0 0 6391
"Egyébként ugyanezt írja a DJCarlos által javasolt link is, amiben nagyon helyesen ajánlja a más formátumú oszlopok azonos formátumúvá konvertálását, viszon az, hogy nem egészíti ki azonos hosszúságúra az egyes oszlopok adatait, hibát okozhat."

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ez az összefűzős módszer az oszlopok adatainak összefűzésével nagyon jó találmány, én is sikerrel alkalmaztam több esetben. Nem csak makróval, hanem képlettel is használható, és egy kis furfanggal megspékelve hihetetlenül egyszerűen meg lehet oldani vele viszonylag bonyolult problémákat.

Amit hozzátennék még 6330-hoz:
1) Nem szükséges különválasztani a feladatot 2 rendezési lépésre. Össze elhet fűzni az F oszlopban A-tól E-ig mind az öt oszlopot, aztán egy lépésben sorbarendezni. Az összefűzés sorrendje az legyen, ami az oszlopok prioritása a sorbarendezésben.
2) A számértékek szöveggé alakítására ezt a javaslatot kaptuk:
=BAL(A1&" ";20)
Ezzel az a probléma, hogy a számok sorrendje így megváltozik. Pl. ha 1-től 10-ig vannak a számok, akkor a sorrend ez lesz: 1, 10, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. Ez azért van, mert ha jobbra teszem a számok mellé a szóközöket, aztán egyforma méretűre vágom a kapott sztringeket, akkor a számjegyek helyiértéke megváltozhat.
Ha viszont balra teszem a szóközöket, akkor nem. Ezért szerintem a következő képletet kellene alkalmazni a szám sztringgé való alakításakor:
=JOBB(" "&A1;20)


Előzmény: Delila669 (6389)