komórka Creative Commons License 2007.11.28 0 0 18
Ezt Szeal irta még anno!
Mikor én is kinlódtam a Singeremmel, sokat tanulmányoztam a varrógépeket és mivel a fórumot szinte minden év decemberében sokan megkeresik ezzel a kérdéssel, összegyüjtöttem ezeket a kérdéseket és válaszokat.
Szeal jól leirta a dolgokat. Ma azért elég nagy a választék és sokszor a bőség zavara miatt nehéz a döntés.
Na az overlockról irtak (36Évi) megnyugtatott, hogy mégse vagyok béna. Tegnap kellett felhajtanom egy kötött anyagból készitett nadrágot. Overlock öltéssel igen szépen kifodrosodott! Az én Husqvarnámon van egy olyan öltésfajta, ahol dupla öltést csinál (mégegyszer visszaölt és igy egy kicsit vastagabb az öltés) pl. farmernadrágok felhajtásánál igen jó!
Érdemes még azt is figyelni, hogy elöröl fűzheted be a cérnát, mert akkor pl. vehetsz olyan tűt hozzá, amin egy fejen két tű van tehát két párhuzamos varrás megy egymás mellett. Az én gépemen van tűbefűző, de én nem használom. (ez egyéni!) A gomblyukazás, ha egy lépésben készül nagyon jó. A sok öltésfajta szerintem is nem szempont.
Az alkatrész ellátás végülis nem olyan nagy probléma. Legyen jó fémből készült strapabiró gép. Ha nem használod állandóan akkor az egyszerübb a jó, és ha sokat fogod használni, akkor lesz gyakorlatod, milyet akarsz majd ezután venni.
Az egyik csoporttársam Elnát vett részletre és nagyon elégedett.
Előzmény: hirvike (17)