Mungo Creative Commons License 2007.11.28 0 0 2144
A kockaüreges gömb feladatát kell megoldani. Benne az adott test. Azokkal az eszközökkel tudod csak ciprián problémáját megoldani, amit ő kitűzött.
 
Ez bizonyára egy nagyon izgalmas eredményt fog adni, különös tekintettel ciprian feladatára, amelyet a kedvedért idemásolok:
 
"...Most tegyünk a hidrogénatomunk köré még több hidrogénatomot, szimmetrikusan, gömbalakban. Mindegyik új hidrogénatom gravitáló ereje hozzáadódik a tér egy-egy pontjának gravitációjához. Az első hidrogénatomunk a középen van, ahol kijelöltük a nulla potenciálú helyet, ott a legnagyobb az összeg, a középponttól kifelé csökken. Tehát csökken a gravitációs potenciál. A gömb legszélén a legkisebb, mert a gömbön kívül nincsenek hidrogénatomok..."
 
Alapvetően ezt a tételét kellene igazolni :
 
"Ha a gravitációs vonzerőt növeljük olymódon, hogy a gömbhéjat vastagítjuk, akkor elérünk egy olyan gömbhéjvastagságot, amelynél a hidrogénmolekula szétszakad." (1438)
 
Szóva ha ennek a kocka alakú üregnek a megoldásából végre ki lehetne okumulálni, hogy a nagyobb gázbolygók belsejében mégiscsak szét tud tépni egy hidrogénmolekulát a gravitációs húzóerő, akkor végre nyugvópontra kerülhetne ez a kérdés is.
Viszont, ha a kocka alakú üreg nem hozna elég erős bizonyítékot a fenti tétel igazolására, javaslom, hogy vezesd le tetraéder alakúval esetleg egy paralelpipedonnal, hátha egyszercsak mégis sikerül Newton hülyeségeit végre világosan megcáfolni. Valóban dög unalom mindig fejethajtani az egekig feldícsért, de teljesen elavult nézeteket valló antik tudósocskák felfújt szösszenetei előtt.
Hajrá, lássuk a medvét!
Előzmény: Törölt nick (2142)