Tucipatch Creative Commons License 2007.11.27 0 0 10
Egy jo minosegu varrogeprol tanacsod adni vagy kerni, minden varrassal foglakozo topikban lehet helyet adni, s aktuasil is.
Minden markaju varrogep megfelel, foltozasra varrasra, csak attol fuggetlenul, hol keresed az infot es melyik tovabb ado uzletben mennyiert aruljak.
Ha ruha es foltozasra keresel varrogepet, nyilvan kell tartani azt a markat amelyikhez minden mas markaju alkatresz beillesztodik, vagyis cserelhetok.
Egyeduli eddig a vilagpiacon a Husquarna ami csakis a sajat gepjeihez keszit alkatreszeket s nem lehet helyetesiteni masik markaval.
A Janome tavaly 2006-ban 45 millio varrogepet keszitet a vilagpiacra, kontinensekhez alkalmazkodva, sot kulon minosegu kepeket nemetorszag es olaszorszag reszere( Janome 419S es a 415G), de az alkatreszek megegyeznek minden orszagban.
A Janome az iden felvasarolta az Elna precizmehanikai gyarat vele egyutt a varrogep osztalyt is vilagszerte elszort leanygyarjaival, ugyan igy van a Singer a Brother a Necchi es Paff varrogep gyarakal. Mindezeknek a markaknak o gyartja 2015 az eddig forgalomba hozott gepekhez az alkatreszeket es az ezutan kijovo segito eszkozoket, foleg talpakat.
Megmaradt meg a Bernina mint sajat producio, de folynak a targyallasok az Europai tarsulas ugyeben, ahol a Janome gyarnak van a legnagyobb eselye atvenni, mivel a torzs gyar 3 millio munkasnak ad munkat vilagszerte, ebbol 1 millio munkas van Thailandiaban, ahol a minosegi darabokat szigoru ellenorzes alatt keszitik.
Remelem eleg vilagos volt a tudositasom..... :-)
Nekem Van egy Brother Supper gallaxi 2000 himzogepem, Royal kis daniai varrogep es egy Janome 419S foltozasra alkalmas hordozhato gep, amit imadok valojaban mar 3 eve.....
Bocsanat a hosszu magyarazatert.....
Előzmény: hirvike (8)