vrobee Creative Commons License 2007.11.26 0 0 155827
Mellesleg mennyi ez az időzítés?
Nyilván legalább annyi kell, amit már többnyire nem várak ki egy vonaljegy áráért, de ne legyen olyan sok, hogy szabályos utazásnál belefusson a páciens. New York-ban 18 perc.

teljesen hülyének ne nézzük már az embereket.
Nem feltétlenül hülyeségből eredhet a tévedés.
Egyrészt szerintem könnyen be lehet nézni, pl. Béla azt hiszi, Jóska az utolsó, közben Jóska már rég átment. Másrészt a szokásostól eltérő rendszer az idegeneket (akiket már az egyéb ingerek feldolgozása is sokszorosan leköt) meg bírja zavarni akkor is, ha amúgy egyszerű. Csak gondolj a bp-i, metrók közti átszállásra nem érvényes vonaljegyekből származó rendszeres kalamajkára. Pedig ki van írva...

Egyébként fura dolog ez a gyűjtőjegy. Ha megengedjük, hogy az egységeket külön használják fel, akkor tulajdonképpen csak minimális kedvezményt adhat
A dologban az értékesítési pontok kímélése is benne van - csak egyszer állsz sorba 10 helyett. Amúgy meg sima mennyiségi kedvezmény, úgyhogy fel lehet úgy is fogni, hogy az alkalmi használókat bünteti :) .
Amúgy meg igazad van, annyi kedvezményt lehet csak adni, amennyiért nem éri meg szervezkedni, max. 15-20% .

---

a bérletek nem rosszak.
Hát az az egy, az végülis nem :)

Nyilván a mostani vonaljegy áránál olcsóbb kisszakasz is szükséges, meg egy drágább egyórás.
Jaja. Én magát a vonaljegyet ebben a pillanatban ki is nyírnám. (Erről már írogattam korábban, hogy a mai lyukasztók mellett hogyan...)

Abban biztos vagyok, hogy a fizető utasok tekintetében az új -igazságosabb- rendszer csak ráfizetéses lehet a cég felől nézve.
Ezt én nem látom egyértelműnek. Volt róla szó pl., hogy pusztán a csúcsidőn kívüli kedvezményes (olcsóbb) bérlet akár hasznot is hajthatna a csúcsok lesimításával.

Persze sok a bliccelő, akik talán ettől kapnak kedvet, hogy felhagyjanak a blicceléssel.
A felszíni vonalak alkalmi utasainál számítanék erre (lent megénekelt okból), máshol azért nem igazán. Ellenőrizni kell...
Előzmény: dr. Agy (155801)