Ha már így megélénkült ez a topik, elárulom egyik kedvencemet.
Szilvás túrótorta:
20 dkg lisztet elmorzsolok 10 dkg vajjal, 5 dkg cukorral. 2 ek jéghideg vízzel tésztává gyúrom. Kinyújtom akkorára, hogy a tortaformát befedje úgy, hogy pereme is legyen. Fóliával letakarom, s a hűtőbe teszem.
40 dkg szilvát kimagozok. A nagyobbik felét apróra vágom, a többit hosszába vágva negyedelem. Ez utóbbit halványan megszórom fahéjjal.
40 dkg áttört túrót összekeverek 3 tojással, 12 dkg cukorral, 1 dl tejszínnel és kevés reszelt citromhéjjal, fél csomag vaníliás cukorral ízesítem, majd hozzáadom az apróra vágott szilvát.
A tésztát 180 fokos sütőben 15 percig elősütöm. Belesímítom a szilvás túrót, tetején a negyedelt szilvát ízlésesen elrendezem és nem túl forró sütőben megsütöm (3/4-1 óra)
Hidegen, porcukorral megszórva kínálom.