Sződligeti baleset - szemtanúi beszámoló
Ma este a 2228-assal mentem hazafele Vácra, a harmadik kocsiban. Rákosrendezőn valamiért öt percre megfogtak, majd Rákospalota-Újpesten is, szóval jó 10p késést összeszedtünk. Már azt hittem, hibás a gép, de aztán Dunakesziig helytelen vágány.
Sződliget felé aztán fékezés közben egy enyhe lökés, majd egy erősebb rántással álltunk meg. Egy perccel később még mindig nem indultunk tovább, és erős fékporszag kezdett terjengeni. Aztán látom, hogy sok utas mászkál odakint, hát kinéztem az ajtón -- és formátlan fémtömeget láttam a mozdony előtt.
Jó tíz másodperc múlva fogtam fel, hogy az egy autó maradványa. Leszállva egy véres fejű alakot látok a peronon elnyúlva, jó 50m-re az útátjáró után. Actán egy autós szemtanú mondta el, mi történt: egy kocsi, benne ketten, nagy sebességgel jött, simán letörte a már lezárt fénysorompót, nem bírta bevenni a kanyart és beleszállt a szemközti beton útkorlátba. Az utas még megpróbált kiugrani a vonat előtt, de nem sikerült neki.
A hírek egy halottról tudnak, talán valami eszméletlen mázlival mégis túlélte az 50m-es repülést az utas.