szervetlen vegyész Creative Commons License 2007.11.23 0 0 55

Csak tudod nekem valaki olyasmit írt hogy itt egyesek nagyképűen kijelentették hogy majd jó kiszámolják a Born-Haber ciklust megsemmisítendő valakinek az elméletét.

Az illető megadta az adatokat (fajhő, képződéső)  és azóta is várja hogy kiszámolják itt azok, akik ehhez állítólag értenek. Speciel azokat az adatokat én is felkutattam más forrásból, nem kunszt.

Vagyis akik megugatnak dolgokat, elemi szinten nem értenek ahhoz amit kritizálnak, mert a Born-Haber ciklus kiszámolása nagyjából középiskolás szint.

Moláris fajhőkkel számolni, meg reakcióhőkkel nem lehet nagy szám azoknak akik állítólag értenek a fizika bármelyik ágához is, mert ugye simán a dimenziókból következik hogy mit kell csinálni.

Én nem értek a termodinamikához, de ugyanezen fórumtárs irta hogy itt nem egy nagyokosról kerek-perec kiderült azt sem tudja mi a Carnot ciklus és mi a jelentősége.

Ráadásul amikor én is bekapcsolódtam a vitába és hoztam olyan cikkeket amik alátámasztják a sokat támadott kolléga elméletét, akkor volt aki kijelentette hogy el sem fogja őket olvasni.

Ja  és olyan is volt aki lekezelően mondta nekem amikor utána akartam csinálni a kisérletet, hogy megbocsájtja nekem ha elállok ettől a szándékomtól és megérti.

Előzmény: astronom (38)