Vegetable Creative Commons License 2007.11.23 0 0 14622

Akár hiszed, akár nem, az élet az egy 100%-ig halálos betegség, és ez igaz arra az esetre is, aki vállal gyereket :-)

Mellesleg ha mondjuk a nagyszüleid szemszögéből nézzük, biológiailag ugyanolyan mértékig genetikai utód a testvéred is, igy az emberiség szemszögéből akkor is megmarad a genetikád összes fontos vonása, ha mondjuk a tesódnak lesz csak gyereke, elvégre mindketten szüleitek genetikájából származtak :-)

(komolyan azt hiszed, hogy az egyetlen, amit egy ember tehet az emberiségért, hogy gyereke lesz? mert önmagáért valaki, aki mondjuk vagy sulyosan veszélyeztetett terhes vagy nem lesz gyereke, valószinüleg többet tesz, ha nem kockáztatja meg, hogy miután végigél 8-10 vetélést, belehaljon az utolsó, és megmaradt gyerek megszülésébe...)

Ha meghalsz, akkor meg nem teljesen tökmindegy, hogy utánad a tesód örököl (aki genetikailag a szüleid gyereke, akárcsak te, ha már erről van szó), vagy (egy meg se született, igy nincs mihez kötődni) gyerek???

Világos, ha meghalsz, az utódodat szeretnéd ha örökölne utánad. Ha nincs, akkor viszont miről beszélünk? Az egyén szempontjából lényegtelen, hiszen halott, a társadalom szempontjából meg ha van tesója, genetikailag lényegtelen.

Milyen kihalásról beszélünk? Mi vagy te, mammut?

Előzmény: socr (14531)