szuperpippo Creative Commons License 2007.11.21 0 0 3055

Senki nem bántja itt Rácz tanárurat, további sok sikert mindennemű munkájához, csupán lett volna lehetőség korábban kezébe venni a csapatot és akár bavalljuk akár nem az a csapat minőségileg sokkal jobb volt. Könnyebb lett volna saját képére formálni azt egy év alatt, mint a jelenlegit öt alatt. Sőtt várhatóan csak miatta is itt maradt volna jónéhány játékos. Nem mellékesen lehet hogy tavaly is simán 8-ban lehettünk volna, mint az előző évben.

Egyébként a játékosok szerződései meg csak addig érvényesek, ameddig az egyesületek pontosan fizetnek, mert minden szerződés felbontható egyoldalúan is (függetlenül attól hogy az illető egyetlen percet is a "tehetségének" köszönhetően a pályán töltött) és onnantól a szövetség is a játékosnak ad igazat, vagyis akármikor eligazolható. Így van ez minden csapatsportágban nemcsak a kézilabdánál.

A vezetésre nehéz is lenne azt mondani hogy profi, mert ha felmérik a lehetőségeket és a csapat felkészültségét, akkor azt mondják, hogy elindulunk NBI/B-ben, megnyerjük, közben stabilizálódunk, fiatalokat építünk be, magunk mellé állítjuk a közönséget mert hétről-hétre nyerni tudunk , szerzünk támogatókat és feljutunk. Ennek ellenére mi van?: véletlenül szereztünk 2 pontot, elindultunk úgy az NBI-ben hogy tudtuk nincs meg az anyagi és szponzori háttér, az NBII-ből hozunk játékosokat, nincsennek nézők , már a TV sem közvetíti a meccseket és esélyünk sem lesz a benntmaradásra. Ha most kiesünk, lehet hogy 10 év múlva sem jutunk vissza, ellenben ha az idén megnyertük volna az NBI/B-t egy felkészített csapattal, talán soha nem esnénk ki, ismerve a helyi tehetséges fiatalokat és az utánpótlásnevelést. Akkor talán Kurbely Lacika sem Dunaújvárosban játszana.

Azt szokták mondani: teher alatt nő a pálma, de inkább azt hiszem ez a mai teher agyonnyomja a fiatalokat (állandóan vesztes és esélytelen meccsek), a csapatot és az egész kézilabdát. Csak azt nem értem, hogy ki gondolta komolyan, hogy az önkormányzati támogatásból el lehet működtetni egy első osztályú kézilabda csapatot, vagy az önkormányzat ad hozzá 60 milliót? Akkor meg miért így szerepel?

A vezetés meg soha nem volt profi, legfeljebb a csapatból gondolta néha annak magát néhány játékos! Tisztelet Lencsés Józsinak!, mert Ő tényleg profi volt emberileg és mentálisan is!!!!! Rajta kívűl egyetlen játékost sem kell sajnálni, voltak jónéhányan, akik nem sokat akartak tenni a benntmaradásért, sőt ... ugyhogy csak mindent a maga idejében és a maga helyén kezeljünk.

Előzmény: Dungó (3054)