Emen Creative Commons License 2007.11.20 0 0 4400

Én pl egy szimpla "rajongó" vagyok itt,nekem is sokat segitettek a kis kérdéseimben...:)

Gondolom a topikot vivő "lexikonok" ismerik egymást..

Én viszont arra gondoltam,hogy hallottam a televizióban,hogy valamelyik pesti kerületben talán a 13. vagy a 6.-ban,hogy azokra a házakra ahol valaha szinész lakott a kerület nagy szinháza és a föváros egy-egy kicsi de szép és egyforma emléktáblát tesz,hogy itt lakott xy szinművész,stb,stb..

Ennek a topiknak a fö hozzászólói bizonyára ugyanugy alkalmasak lennének arra,hogy hasonló táblákkal ellássák mondjuk a xy áruház vagy irodépület vagy bármi falát,területét,hogy:itt állt a ABC FC pályája vagy itt volt a Z grund ahonnan elindult QW labdarugó pályafutása..

vagy valami hasonló..hamár obik meg tescok épülnek a pályák helyére..

egy kis emléklap vagy valami..Molnár Ferenc Pál utcai fiúk-ját is megvalósitották ugy,hogy a könyv helyszinein amik vagy ma is állnak vagy legalább jól behatárolhatóak a falakba,a járdára beépitették magát a könyvet igy gyakorlatilag végig lehet járni ugy a regény helyszineit,hogy mindig ott olvasod el a valóságban az adott részt,ahol az játszódik..

Ugyanezen logikával meglehetne csinálni egy budapesti futball túrautvonalat,ahol a pályák,grundok,játékosok házai,klubirodák,kávéházak,stb mentén(illetve az öket jelzö táblácskák mentén)lejárhatná az ember a pesti foci történetét..

bizonyára a mühelymunka szellemi részét vállalná ha ideje engedné pár topiktárs..

mi meg,sima érdeklödök lelkesednénk..:))-meg amiben lehet segitenénk:)

Előzmény: Csaba68 (4370)