Ez egy egész szép kvarcóra, egy jó szerkezettel, igen érdekes összeépítéssel. A szíjat az alaplemez fogja, és erre 6-8 csavarral van felfogatva egy lencse alakú tok, amin az alaplemez felé csak akkora lyuk van, hogy elemet lehessen cserélni. (A Longinesnek volt egy ilyen). A szerkezetet a tokba fellűről teszik be, és rápréselik az üveget. Üvegbontás nélkül nem lehet hozzáférni.
Szóval az elméleti kérdés pontosan így szól, hogy üveg-üveget ki lehet-e venni ilyen órából? És megsérül-e a műnyag gyűrű? Mert ahol hátrafele kijön a szerkezet, ott gondolom, hogy ki lehet nyomni az üveget bellűről.
Nekem (még) nincs présem, de igazság szerint azt hiszem, hogy ha lefektetem az órát a hátára, és egy vonalzóval megnyomom az üveg-üveget, akkor be kell annak menni. De ha azt mondjátok, hogy prés nélkül nem lehet benyomni az új üveget, akkor veszek egy domború plexit (Claro??). Körmös fogóm ugyanis van, és úgy néztem, hogy kielégiő megoldás lehet plexivel javítani. Igaz nincs falca a toknak, de belepróbáltam egy régi óráról leesett plexit, és egész jól illeszkedett, úgyhogy akkor veszek egy számmal nagyobbat és beleszorítom.
Szóval ez a kérdés. Kösz.