micimacho Creative Commons License 2007.11.19 0 0 3367
Hát, ismerek olyat, akinek olyan van :-)) , de még nem forralta fel. Egyébiránt mi történik, ha nem tölt vissza? Lassabban hül le... nem hinném, hogy életveszély lenne. Vagy tévedek?

Másrészt minek ez az újnick? Félsz valamitől?

Viszont ismerek olyat, akinek 29-ese van, és ő már felforralta... véletlenül, mert a keringető letapadt. Nem mondta, hogy gond lett volna a visszatöltéssel...

Én mondjuk kandalló ügyben azért óvatos duhaj vagyok. nem kell azt teli rakni. Ha bírja 1 órát, akkor is jó az. És eleve, már 45-50 foktól keringetem a vizet, szóval tényleg csak szivattyúmegállásnál lenne gond... most szünetmentesen van.

Harmadrészt nem is értem, hogy miért lehetne kandallóprobléma, hogy nem tölt vissza. Ha nem megy a keringető, akkor persze, hogy nem, mert gravitációsan nem tud feltöltődni. Az automata légtelenítő sem tud működni. Ha meg megy a szivattyú, akkor simán utántöltődik, mert az meg ugyanaz a menet, mint a tágulás miatt vízveszteség...
És egyébként mi lesz, ha nem tölt vissza? Fel ugye nem robban, mert azért fújt le. Az összes víz nem megy el, mert ugye miért tenné. Melegszik a kandalló tovább, forralja a vizet. Egy idő után már alig valamennyi víz távozik gőz formájában. De azért az egész még mindig "hűti" a kandallót. Ami egyébként vasból van, tehát max felizzana, ha valaki annak ellenére rakná folyamatosan, hogy tudja, hogy se áram nincs, sőt a készülég folyton lefúj. Hát az meg megérdemli. De ilyen esetben is ki lehet teljesen nyitni az ajtaját, amitől a hő pilanatok alatt kimegy a kéményen, ami ettől jó meleg lesz, esetleg felizzik az acélkémény egy darabja, ami ha nincs jól szigetelve persze megint lehet tűzveszélyes... Node a gázkazán nem robbanhat fel, ha szándékosan túlterheljük, figyelmen kívül hagyjuk, hogy nincs meg a működésének minden feltétele?


mm.
Előzmény: 2428 (3364)