szille01 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 505
Nem lesz Mo-n általános sztrájk. Oly nagyfokú az elszegényedés, a munkahely elvesztésének félelme, mely visszatartó erő egy általános sztrájk létrejöttéhez.

 

Fizetni kell a Suzuki-hitelt, arra az adót, a biztosítást (casco nélkül!), a lakáshitelt és még az egyéb hiteleket, amit már eddig felvettünk, fizetni kell a villany-, a gáz-, víz-, telefon-, internet-, TV-, kuka-, kéményszámlákat, kell bérlet vagy jegyek az utazáshoz, fizetni kell az orvost és a gyógyszert, az iskolát. Jó lenne a gyerekeknek téli ruha és cipő, mert a tavalyit kinőtte. A kutyát el kell vinni beoltatni, a gyerek megy kirándulni az osztállyal. Stb. stb. stb. Ja, és enni is kellene! És, hogy mindezt miből? Tartalékaink nincsenek, hogy egy esetleges túlélésre játszva, áthidalhatnánk pár hónapot. Így nem kockáztatható, hogy elvész az autó, a lakás, lekapcsolják a villanyt stb. A már most is - jobb esetben - létbizonytalanságban élő emberek nem fognak sztrájkolni, mert nem engedhetik meg maguknak! Hiába értenének egyet, nem tehetik meg! És itt lebeg a fejünk felett az újabb sarc, az ingatlanadó.

Egy általános sztrájkot viszont nem lehet megvalósítani nyugdíjasokkal, munkanélküliekkel, vállalkozókkal…!

 

Ez van! Általános sztrájk lefújva!

Én, mivel munkanélküli vagyok, maradok a demonstrációnál. Nekem ez maradt! Mások végezhetik munka után, hétvégén, de még a szabadságukat is rááldozhatnák, ha arra lenne szükség!