Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 204

Én sem figyelek az írásaimra:))

No,...Ami ezeket a kutyákat illeti arrol a mai napig is az a véleményem hogy:A "régi" használati kutyáknál LÉNYEGTELEN volt hogy hogy néz ki.Ami belűl volt az számított!!!

Nem a fejforma hanem a masszív erős fej,nem a 78 cm hanem a mozgékonyság és kitartás,nem a szörhossz hanem az igénytelen életvitel és ellenállóképesség volt a hangsújos.

A fuleket nem azért csonkolták mert kaukázusi juhászuk volt (vagy sarplaninac)(egykutya)hanem mert úgy vélték a hallásuk élesebb,a faluk így külömböztették meg egymás kutyáit,és a ragadozóknak sem adtak fogást és fertőzésveszély kiküszöbölésére sem volt utolsó.

Na hol is tartottam..:))

Igen..Szal.  amikor ezeket a sablon kutyákat "tenyésztjük"akkor beskatujázódunk abba hogy hogy néz ki egy kau.Pedig nem olyan homogén ez a fajta sem.A kiállításokon meg (persze egymás háta mögött)Jól lehánnyák egymás kutyáit.Nekem ettől van hányingerem és ezért csak mint érdeklődő szoktam időnként elmenni ilyen helyre.Nameg persze pénzem sincs egy "gyönyörű"kutyára.Jó nekem ez a kaukázusinak nevezett törzskönyv nélküli "lehethogykeverék" kutya is.

Én sajnos csak ilyen felhasználó vagyok!!

De nagyon szeretem az ilyen nagy mackó kutyákat!!!!

sztív

Előzmény: Dorcí (203)